Leonie is eigenaresse van webshop Make Room en het blog / lifestylelabel By Miinti. Ze is voor haar werk dagelijks bezig met woontrends, kleuren en product design. Na jaren vanuit huis te hebben gewerkt opent ze in februari de eerste stenen winkel van Make Room in het historische centrum van Grave (nb.) De komende weken kun je digitaal meeleven met haar belevenissen bij het openen ervan.

★     ★     ★     ★     ★     ★    ★     ★     ★     ★     ★     ★    ★     ★     ★     ★     ★

Mijn vorige blogpost is alweer even geleden. Ik had niet verwacht dat de opening zoveel tijd en energie van me zou vergen en heb het stiekem een beetje onderschat. Ik vind nog steeds producten waar geen prijsje op staat, heb nog niks voor dat ene lege hoekje bedacht en zelfs de ‘tijdelijke’  tekening staat nog op het raam. Ik kreeg er overigens wel een compliment voor omdat de confetti-achtige print perfect was voor carnaval. (Niet echt waar ik op doelde maargoed…)

De winkel is dus open! Sinds twee weken om precies te zijn, en het is zó leuk! De eerste dagen waren zoals verwacht heel rustig. Ik had dan ook al mn promotie gericht op 21 en 22 februari (het feestelijke openingsweekend) maar ik vond het fijn even te kunnen wennen en bij te komen van het vele klussen. Ook kon ik zo vast wat reacties peilen en de items die waren binnengekomen zoveel mogelijk in de webshop zetten. Ook dat neemt altijd meer tijd in beslag dan ik van tevoren denk, vooral als er geen kant en klare productafbeeldingen beschikbaar zijn en ik ze zelf moet maken.

Leonie-makeroom-nl-lifestylelabel-By-Miinti

Nu ik een poosje open ben krijg ik ook langzaam door op welke manier bepaalde producten het beste verkopen. Kettinkjes bijvoorbeeld worden opvallend vaker vastgepakt wanneer ze aan een haakje hangen dan plat op een tafel. Omdat ik niet genoeg haakjes had timmerde ik een paar gouden bekledingsnagels op een oud plankje. Deze zijn stukken mooier dan standaard spijkers en helemaal niet duur! De broches liggen in een oude letterbak die ik een likje verf heb gegeven en krijgen zo veel bekijks. Hier en daar schuif ik nog wat met producten maar alles lijkt zo langzamerhand zijn plek te hebben. Ik ben benieuwd voor hoe lang, mezelf kennende…

Leonie-makeroom-nl-lifestylelabel-By-Miinti

Vorige week maandag was ik een middag in Arnhem, gezellig theedrinken bij Bibi van BL-ij. Ze deelt een studio met Yvette Jacobs en Ilvy Jacobs en dat het een zeer creatief trio betreft is overduidelijk. Elk hoekje in de studio is tot in de puntjes afgestyled en dat in zoete tinten gecombineerd met vintage items, prachtig! Ik nam enkele kettingen en broches mee van Little Black Book, het label dat Bibi samen met Yvette oprichtte. Ze liggen al in de winkel en zijn binnenkort ook in de webshop verkrijgbaar.

Leonie-makeroom-nl-lifestylelabel-By-Miinti

Vervolgens liep ik richting Gitte van By Gitte. Ik wilde haar producten graag inkopen maar vind het altijd fijn om een collectie in real life te bekijken voor ik een keuze maak. Dan kan ik even het materiaal voelen en de kleuren beoordelen. Gitte had speciaal voor mij in de aula van de Mode Incubator, waar zij één van de ateliers huurt, een winkeltje ingericht met al haar items, heel leuk! Ik koos voor het strikbeursje, de shopper en nog wat kleinere accessoires en kon gelijk een deel meenemen, zo fijn! Onderweg naar de auto glipte ik nog gauw even binnen bij Het Paradijs. Ze zijn gesloten op maandag maar één van de dames was toevallig aanwezig en dus klopte ik op het raam. Hun postkaarten vliegen de winkel uit namelijk dus ik nam gelijk een flinke stapel nieuwe mee.

Leonie-makeroom-nl-lifestylelabel-By-Miinti

Afgelopen dinsdag stond er een stukje over de winkel in de Graafse courant, zowel op de voorpagina als op pagina twee, heel tof! Ik mailde ze een week geleden een heel verhaal, waar ze vooral mijn visie en plannen voor de toekomst uitpikten om over te vertellen. Al voordat ik de sleutel kreeg van het pand kreeg ik namelijk het idee om in de lente een lifestylemarkt te organiseren binnen Grave. Het historische binnenstadje leent zich er perfect voor met zijn vele rijksmonumenten, terrassen en voornamelijk winkels van lokale ondernemers. Ik zie het al voor me: Kramen met producten van diverse ontwerpers en kleine webshops, live muziek en diverse lekkernijen. Nu nog een pakkende naam.

Leonie-makeroom-nl-lifestylelabel-By-Miinti

Aankomend weekend is het eindelijk zo ver, het feestelijke openingsweekend! Ik bestelde wat losse confetti en ballonnen met gouden snippers bij Lola’s confetti shop (aanrader!) en de nieuwe flyers met het adres van de winkel erop kwamen net op tijd binnen. Vanavond en morgenavond staan in het teken van het bakken van een flinke lading brownies, carrot cake en cake met confettispikkels. (gezien op pinterest) Ik kocht ook een lading glazen melkflesjes met mintkleurige rietjes voor limonade en een hele hoop Pukka-thee, de lekkerste die er is! Morgen nog even de echte raamtekening maken en dan eindelijk de ballonnen opblazen. Zaterdag 21 en zondag 22 februari is iedereen welkom  van 10.00 tot 17.00 aan de Klinkerstraat 11 in Grave. En kom je op zaterdagmiddag, dan zingt Suitcase Suzy een liedje voor je, tot dan!

Liefs, Leonie.

Over de auteur

Leonie

Leonie is eigenaresse van webshop Make Room en blog / lifestylelabel By Miinti. Ze is voor haar werk dagelijks bezig met woontrends, kleuren en product design. Na jaren vanuit huis gewerkt te hebben, opende ze begin dit jaar de eerste stenen winkel van Make Room in het historische centrum van Grave (nb.) Daar hoopt ze nog meer mensen te kunnen bereiken met haar shop en eigen ontwerpen. Voor Stessa.nl blogt ze over haar leven als creatieve duizendpoot en selecteert ze regelmatig de mooiste items en ideeën voor jou en je huis.