Suzanne van het mode- en beautyblog fashionisaparty.com weet alles van bloggen. Al meer dan 6 jaar blogt zij op haar eigen blog en voor andere bekende nationale en internationale sites en merken. Zij maakt zelf de mode en beauty producties en runt haar eigen bedrijf. En dat allemaal terwijl ze ‘pas’ 21 jaar is. Suzanne, iedereen noemt haar Suz, is eigenzinnig, gedreven en dol op kleding, make-up en (haar) dieren.

Wij zijn trots dat Suzanne op Stessa.nl iedere week een diary gaat bijhouden en hieronder lees je meer over haar. Het prachtige blog kun je hier bekijken.

Je bent full time blogger, wat houdt dat in?

Dat ik vrijwel dag en nacht bezig ben met mijn bedrijf: fashionisaparty.com, een persoonlijk mode- en beautyblog, gericht op jonge, Nederlandse vrouwen zo tussen de 18 en 30 jaar. Ik werk aan blogposts waarin ik mijn outfits deel, make-up producten laat zien, shop aanraders onder de aandacht breng en waarin ik een stukje van mijn persoonlijke leven laat zien. Ook ben ik uiteraard bezig met daar geld mee te verdienen (door samenwerkingen met bedrijven) en verhuur ik mezelf als freelance blogger. Ik heb lang geleden geblogd voor fashionscene.nl, ik heb een paar jaar geblogd voor veracamilla.nl, een paar maanden voor lindamagazine.nl, ik blog al een aantal jaar voor vanHaren en eerder nog een tijd voor Van den Assem en Bullboxer (Engels merk). En nu voor Stessa.nl, woehoeee!

Waarom ben je indertijd met je blog Fashion is a party begonnen?

Omdat ik al jong heel veel plezier beleefde aan outfits samenstellen, kleuren combineren en experimenteren met kleding. Ik zeg altijd: ‘Als je van voetbal houdt ga je op voetbal, maar ik hield van mode en daar was geen ‘clubje’ voor’. Dus toen heb ik online een soort van mijn eigen clubje opgericht. Het was overigens niet mijn eigen idee, maar dat van een klasgenoot op de middelbare school. Ik was vijftien toen ik begon en deed het puur uit passie!

Toen je starte met je blog, was deze in het Engels. Waarom was dat?

Omdat de bloggers die ik kende allemaal in het Engels schreven. Toen ik begon met bloggen waren er nog maar heel weinig Nederlandse bloggers: in het buitenland waren blogs al veel meer ontwikkeld. Dus daar keek ik naar en zo deed ik het ook (maar toch ook op mijn eigen manier uiteraard). Na een paar jaar merkte ik echter dat één van mijn speerpunten juist mijn schrijfstijl is en dat ik me in het Engels niet zo goed uit kan drukken als in het Nederlands. Bovendien was het merendeel van mijn bezoekers Nederlands, dus op een gegeven moment was de overstap naar het Nederlands gewoon logisch.

Welke blogs volg je zelf?

Véél te veel om op te noemen, maar ik heb echt een mega crush op alle Scandinavische mode- én beautybloggers. Met name in Zweden zijn ze Nederland zo ver vooruit. Verder hoop ik dat jullie Stessa.nl zullen volgen op Bloglovin zodat je geen enkele update mist.

Wat vind je het leukste aan jouw baan /blogger zijn?

Alles wat zo leuk is aan mijn werk is eigenlijk ook gelijk hetgene wat níet leuk is aan mijn werk: het zijn de standaard voor- en nadelen van ZZP’er zijn. Ik heb veel vrijheid, maar daar staat tegenover dat ik nooit écht vrij ben. ‘Bijblijven’ in de online wereld is super uitdagend, maar daar word ik juist ook wel eens moe van. Alles alleen doen geeft heel veel voldoening, maar het voelt soms ook “zwaar”. Maar als het puur gaat om het bloggen: het leukste is dat ik mijn lezeressen kan inspireren, dat ik kan schrijven over wat ik het allerleukste vind ik en om iets wat met praktisch niets begon te zien groeien en groeien.

Een make-up blogger gaat vast niet zonder make-up de deur uit, welk make-up item is voor jou sowieso onmisbaar?

Ik ga prima zonder make-up de deur uit. Maar als ik tien seconden heb om mijn make-up te doen, dan doe ik alleen concealer, foundation en mascara op. (is krap in 10 seconden wel) Oh nee, trouwens… het allerliefste van alles doe ik mijn wenkbrauwen.

Heb je voorbeelden op make-up gebied?

Ik denk niet zo in ‘voorbeelden’, die heb ik eigenlijk niet. Ik volg wel echt héél veel (internationale) beauty guru’s op Instagram en daar word ik heel blij van: I love make-up!

Heb je altijd al iets met mode gehad?

Ja, eigenlijk wel. Zodra ik kon lopen deed ik dat al het liefste op hakken en op de basisschool zat ik andere meisjes hun haar in te vlechten. Het werd echter pas wat serieuzer vanaf groep zeven/acht, denk ik.

Wat draag je het liefst?

Moeilijke vraag, ik draag het liefst elke dag wat anders! Mijn favorieten wisselen van tijd tot tijd, maar ik draag liever een rokje of jurkje dan een broek en tegenwoordig lieve sneakers dan hakken. Ik draag ook liever een trui dan een blazer of jasje: de eerste zit veel lekkerder en de laatste vind ik al gauw een beetje tuttig bij mezelf. Mijn stijl is ‘divers’.

Wat zijn jouw favoriete merken?

Eerlijk gezegd heb ik liever geen merk dan wel. Ik draag het liefste ZARA, H&M Trend en alle Scandinavische zusjes: & Other Stories, Cheap Monday, Monki, Weekday…

Welke huisdieren heb je?

Konijnen en cavia’s. Ze zijn een beetje een uit de hand gelopen hobby (het zijn er nog 17 namelijk…), maar wel één waar ik super veel plezier aan beleef. Ik werk vanuit huis en mijn dieren zorgen vaak voor wat gezelschap.

Fashionisaparty-com-Suzanne Fashionisaparty-com-Suzanne Fashionisaparty-com-Suzanne Fashionisaparty-com-Suzanne Fashionisaparty-com-Suzanne

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.