Zoals ik in mijn diary van vorige week vertelde ben ik dit jaar mede het gezicht van het Beauty Fashion Friends event. Een event speciaal voor jonge vrouwen dat dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd in de RAI in Amsterdam. In deze diary special ga ik jullie alles vertellen over het event, maar ook over hoe je dat nou wordt als blogger – het gezicht van een event- en wat zowel mijn belang is om met de RAI samen te werken, als wat het belang van de RAI is om met mij samen te werken.

Hoe wordt je het gezicht van een event?

Er zijn zoveel bloggers, BN’ers en andere interessante mensen… waarom zou nou juist ík mede worden gevraagd om het gezicht te zijn van het Beauty Fashion Friends event? Ik kan jullie verklappen: het heeft er niet zozeer mee te maken dat ze mij zoveel leuker of beter vinden dan een andere (mode)blogger en ik heb ook niet het grootste bereik van Nederland met mijn blog. Ik ben vooral mede het gezicht geworden van het Beauty Fashion Friends event omdat ik een relatie heb opgebouwd met de RAI. Ik ben niet voor niets actief in een sector waar PR een heel belangrijke rol speelt: voor bloggers (en voor vele andere mensen in andere functies) zijn relaties erg belangrijk.

Maar waar is die relatie dan begonnen?

Deze maand precies een jaar geleden, bij de eerste editie van het Beauty Fashion Friends event! Samen met tientallen andere bloggers ben ik toen ‘gescout’ en uitgenodigd voor het event door de toenmalige PR manager van de RAI. Ik besloot het event te bezoeken (wat ik helaas nog maar weinig doe – events bezoeken – omdat ook ik maar 24 uur in een dag heb) en ontving achteraf een mail van de PR manager met de vraag of wij (de uitgenodigde bloggers) feedback wilden geven op de eerste editie. Dit heb ik bewust heel uitgebreid gedaan, om mezelf in de kijker te spelen. Ik gaf aan dat ik ervoor open stond een keer persoonlijk advies te geven, maar ook dat ik mijn ervaringen en visie natuurlijk niet alleen maar belangeloos wilde delen. Van het één kwam het ander: er kwamen twee persoonlijke gesprekken, er was een klik en voor ik het wist werd ik gevraagd of ik het gezicht wilde worden van het ‘Fashion’ deel van het event, samen met nog drie andere bloggers, die het ‘Beauty’ en ‘Friends’ deel zouden gaan vertegenwoordigen.

En wat was dan nu jouw belang om mee te werken?

Om te beginnen dat ik ervoor betaald krijg, maar dat is echt niet de enige reden of het enige waar ik op let. Ik vond het ook belangrijk dat ik een goede klik zou hebben met de andere bloggers en dat is gelukkig het geval. Vera (die er was voor Beauty) is natuurlijk een heel goede vriendin van me, waarmee ik sinds kort VERSUS A heb en Martine en Willemijn (die er waren voor Friends) vind ik ook heel leuk. Verder is het natuurlijk belangrijk dat ik achter het event sta en er oprecht enthousiast over kan zijn. En als ik me verbind aan een merk of opdracht denk ik natuurlijk ook aan mijn CV en de PR voor mijn bedrijf. Door deze opdracht ben ik in veel communicatie over het Beauty Fashion Friends event meegenomen, gefotografeerd voor Grazia en de RAI is natuurlijk een heel mooie opdrachtgever om als voorbeeld te laten zien voor toekomstige projecten. Deze overwegingen spelen ook een rol.

…en het belang van de RAI?

Met zijn vieren hebben wij een heel groot deel van de doelgroep van het Beauty Fashion Friends event te pakken. Door onze ‘social influencers’ invloed kunnen we voor veel naamsbekendheid zorgen voor het event. En daarnaast (hoe gek ik het soms ook vind) zijn voor meisjes van 12, 13, 14 jaar YouTubers (maar bloggers ook) toch een beetje de celebrities van nu, die ze graag willen ontmoeten en vragen willen stellen. Naast ons vieren waren er meer YouTubers en bloggers aanwezig; met zijn allen trekken we veel publiek en verhogen we de marktwaarde.

Wat heb je nu precies gedaan op het event/wat werd er van je verwacht?

Gelukkig vooral om mezelf te zijn, dus dat is prettig! Verder heb ik de afgelopen maanden twee keer een advertorial op mijn blog en verschillende social media uitingen geplaatst om het event te promoten en ‘tot leven te brengen’. Op het event zelf ben ik samen met Vera, Willemijn en Martine geïnterviewd door Mariana Verkerk op het podium in de Beauty Fashion Friends event hal. Mariana stelde ons vragen over onze blogs en vervolgens konden bezoekers (lezeressen) zelf vragen aan ons stellen (als ze op het podium durfden te komen ;-)). Daarna werden we begeleid naar de stand van Eelco van de Dutch YouTube Gathering, waar lezeressen ons konden ontmoeten, met ons op de foto konden, etc.

Voel je dan geen concurrentie als je met drie andere bloggers bent?

Nee, totaal niet. Dat komt omdat we niet in elkaars vaarwater zitten. Vera heeft het grootste blog van ons vieren en we weten allemaal dat er daardoor op haar de meeste focus ligt. Dat is logisch, daar ben ik aan gewend en dat gun ik haar ook van harte (sterker nog: op een dag als die van het Beauty Fashion Friends event ben ik eigenlijk wel blij dat ik niet zo populair ben als zij, want dat zorgt voor veel druk). Willemijn en Martine zijn één van de weinige grote bloggers die een duo vormen en zijn daarmee ook heel ‘eigen’ en niet te vergelijken met Vera of met mij. Bovendien verschillen onze karakters en blogs van elkaar en gaan we uit van onze eigen kracht.

Volgend jaar weer?

Ja, ik hoop het! Het Beauty Fashion Friends kan nog veel verder groeien en wij ook, dus ik hoop dat we met elkaar mee zullen groeien en elkaar verder zullen versterken in de toekomst.

Over de auteur

Suzanne

Suzanne woont in Arnhem (maar mentaal in Amsterdam) en is full time blogger. In haar vrije tijd werkt ze eigenlijk het liefst, maar natuurlijk is er ook altijd aandacht voor haar konijnen en cavia's. Ze gaat naar bed en staat op met Instagram en is altijd wakker te maken voor een limited edition schoenen- of make-up collectie.