In de Linda Magazine die nu in de winkel ligt een hilarisch artikel over volwassen vrouwen die bijna niet lusten. Ten minste dat is wat ik in eerste instantie dacht. Hilarisch dat volwassen vrouwen net zoveel lustten als twee jarige peuters. Grappig dat iemand jarenlang gezond blijft als ze alleen ontbijtkoek, yoghurt en snoep eet zoals Sandra uit het artikel. Of Cindy van 39 die nu grotendeels leeft op chocolade en chips. De spaghetti met kaas die Renaishka als ontbijt, lunch en avondeten klinkt dan wel wat gezonder maar het feit dat ze 15 (!!) keer per jaar ziek is, geeft wel aan dat het echt een handicap is als je niks lust.

De meeste vrouwen uit het artikel hebben hulp gezocht bij een psycholoog, een diëtiste of huisarts maar die konden vaak niet zo veel voor hen doen. De huisarts constateerde bij Machella dat zij gevoelige smaakpapillen heeft. –> zou dat een officiële aandoening zijn? En dat Bernice van 21 een slecht gebit heeft omdat zij alleen brood, chips, friet of een kaassoufflé eet, is verre van grappig.

Machelle vertelt dat ze de hele dag zenuwachtig is als ze weet dat ze ’s avonds een etentje heeft waarbij ze groente of iets exotisch voorgeschoteld krijgt. Zij eet namelijk nooit warm-eten maar alleen brood. Brood is sowieso iets dat deze dames wel eten in tegenstelling tot groente en fruit. Maar 2 van de 6 vrouwen uit dit artikel krijgt (af en toe) groente en fruit binnen. Snoep daarentegen tegen lusten ze gelukkig wel 🙁

Zouden deze dames iets hebben aan deze tips die ouders van kleine kinderen krijgen die niet zo veel lusten? Bij de selectie van deze tips heb ik rekening gehouden met het feit dat deze dames echt niets lusten.Kan me voorstellen dat zij minstens een van onderstaande gerechten/tips aan hun shortlist gaan toevoegen.

  • De snoepers kunnen groenten leren eten door de smaak van (bittere) groenten eerst wat de verdoezelen door er wat suiker bij te doen. Bouw daarna de hoeveelheid suiker langzaam af tot je gewend bent aan de smaak van pure groente.
  • Begin sowieso met worteltjes of bijvoorbeeld broccoli als je groente gaat eten. Aan deze smaken kun je makkelijker wennen dan aan bijvoorbeeld de smaak van witlof, prei of bruine bonen. Dat zijn smaken voor de geoefende eters.
  • Ook geprakt fruit zoals aardbeien of een banaan met een beetje suiker of een naturelle Liga erdoor zal bij deze dames wellicht in de smaak vallen.
  • En voor de pasta-met-kaas-lover: macaroni met een saus van gepureerde broccolisteel schijnt niet te smaken alsof je groente eet.
  • Ook zelf gemaakte waterijsjes van vers fruit met een heel klein beetje aanmaaklimonade en water zullen de meeste van deze dames toch niet afslaan?

 
Het maart nummer van LINDA. ligt nu in de winkel.

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.