Op dinsdagavond 31 maart was ik samen met Noémi Sarpe in de prachtige conceptstore Make My Day in Nijmegen (Zó mooi! Zie de vele foto’s…) voor een lezing van Sharon Hilgers van My Jewelry. De avond was georganiseerd door Ambitieuze meisjes, een netwerk voor jong, vrouwelijk talent. Dit concept is in het leven geroepen om de jonge, ‘high potential business babes’ met de ambitie om succesvol gelukkig in het leven te staan, een duwtje in de rug te geven.

Ze organiseren Meet Up’s en Academy Classes in diverse steden in Nederland, dus houd hun website in de gaten! Zo kun je zo nu en dan aanschuiven om naar het carrièreverhaal van een ‘Grande dame’ te luisteren en vervolgens onder het genot van een sapje of wijntje de overige meiden leren kennen en netwerken. Met al die verschillende talenten bij elkaar ontstaan natuurlijk de leukste samenwerkingen!

my-jewellery-blog-Leonie-Make-Room-Make-My-Day-Nijmegen-Sharon-Hilgers-My-Jewelry-Ambitieuze-meisjes

Deze avond stond in het teken van de pas 25-jarige oprichtster van myjewellery.com: Sharon Hilgers. In haar magazijn van 200 vierkante meter in Den Bosch versturen zij en haar medewerkers wekelijks meer dan duizend sieraden naar zowel consumenten als winkels over de hele wereld. Klinkt als een droom natuurlijk, maar vrijwel iedere droom begint klein en zo ook My Jewellery.

my-jewellery-blog-Leonie-Make-Room-Make-My-Day-Nijmegen-Sharon-Hilgers-My-Jewelry-Ambitieuze-meisjes

Al tijdens haar middelbare schoolperiode maakte Sharon graag zelf sieraden met haar zus Jesse, ze verzamelden door de jaren heen zoveel kralen dat ze er een kelder mee vulden en daar zelfs workshops gaven. Dit was gedurende de havo Sharons bijbaan, zonder enige intentie om van sieraden ontwerpen haar vaste baan te maken. Na een studie Franse taal en zelfs enkele jaren in het onderwijs gewerkt te hebben begon My jewellery zich langzaam te ontwikkelen. Het begon met een Facebookpagina waar ze (inmiddels zonder haar zus) een kleine webshop aan koppelde, die verrassend goed liep! Ze werd tijdens het lesgeven steeds meer afgeleid door mailtjes en bestellingen en stak hele maandsalarissen in het laten maken van collecties, maar ook in dingen als verpakkingen en marketing. Langzaamaan kon de consument niet meer om My Jewellery heen.

my-jewellery-blog-Leonie-Make-Room-Make-My-Day-Nijmegen-Sharon-Hilgers-My-Jewelry-Ambitieuze-meisjes

Op dat punt gekomen (slechts 3,5 jaar geleden!) besloot ze te stoppen met lesgeven en er helemaal voor te gaan. Ze nam haar eerste werknemer aan, een grafisch vormgever. Een logische zet, ze hechtte veel waarde aan de uitstraling van de website en collectie, dat was immers de basis van het succes.

Tegelijkertijd met het aannemen van haar eerste werknemer huurde ze een pandje in het centrum van Den Bosch, wat achteraf geen handige keus was. Met de vele pakketten die wekelijks werd bezorgd blokkeerde ze geregeld de straat, bovendien mochten de vrachtwagens vaak enkel op bepaalde tijden de straat in, met als gevolg dat ze geregeld tientallen dozen zelf naar de winkel moest tillen. Na 5 maanden was ze dan ook al aan het oriënteren voor een nieuw pand, op een industrieterrein welteverstaan.

my-jewellery-blog-Leonie-Make-Room-Make-My-Day-Nijmegen-Sharon-Hilgers-My-Jewelry-Ambitieuze-meisjes

Nu, enkele jaren later, is My Jewellery gegroeid tot een bedrijf met maar liefst 12 werknemers en huurt Sharon een magazijn van 200 vierkante meter. Dit heeft ze naar eigen zeggen vooral te danken aan werken, heel hard werken. Zoals bij vele ondernemers laat de zaak haar nooit los en denkt ze ook tijdens het eten en onder de douche na over nieuwe collecties of strategieën.

De samples maakt ze nog steeds zelf, en ook de producten in de webshop die niet van My Jewellery zelf zijn wil ze mooi vinden, hoewel er heus zo af en toe een commercieel item tussendoor glipt. Naast ontwerpster is ze nu namelijk ook manager, iets waar ze in is gerold en net als het creatieve gedeelte perfect wil doen. Naast leidinggeven en delegeren probeert ze haar werknemers zoveel mogelijk te betrekken bij haar beslissingen en denkproces en is ze heel open, wat resulteert in een sterke band binnen de groep. Ze gaan dan ook zo nu en dan samen borrelen of hamburgers eten onder het motto ‘Work hard play hard’.

my-jewellery-blog-Leonie-Make-Room-Make-My-Day-Nijmegen-Sharon-Hilgers-My-Jewelry-Ambitieuze-meisjes

Als Sharon gevraagd wordt naar haar toekomstdromen geeft ze toe eigenlijk al heel tevreden te zijn. My Jewellery was immers niet iets waar ze altijd van droomde, het is eigenlijk toevallig door de jaren heen zo ontstaan. Ze wil de collectie blijven vernieuwen, wat soms als een flinke uitdaging voelt. Er wordt voor haar gevoel vanuit diverse kanten veel van haar verwacht en dat levert druk op. Wat helpt is terug naar de basis, rondlopen in het magazijn en foto’s maken. En hoewel ze soms de vrijheid mist die men heeft bij een baan in loondienst zou ze voor geen goud meer terug willen.

my-jewellery-blog-Leonie-Make-Room-Make-My-Day-Nijmegen-Sharon-Hilgers-My-Jewelry-Ambitieuze-meisjes

Startende meiden geeft ze als tip alleen te doen waar je je goed bij voelt. Benut je talenten en begin vooral klein. Wanneer je een goed concept hebt en het begint te lopen kun je altijd nog bijsturen, investeren en de bestaande planning omgooien. En dat dat snel kan gaan bewijst ze zelf met My jewellery.

Over de auteur

Leonie

Leonie is eigenaresse van webshop Make Room en blog / lifestylelabel By Miinti. Ze is voor haar werk dagelijks bezig met woontrends, kleuren en product design. Na jaren vanuit huis gewerkt te hebben, opende ze begin dit jaar de eerste stenen winkel van Make Room in het historische centrum van Grave (nb.) Daar hoopt ze nog meer mensen te kunnen bereiken met haar shop en eigen ontwerpen. Voor Stessa.nl blogt ze over haar leven als creatieve duizendpoot en selecteert ze regelmatig de mooiste items en ideeën voor jou en je huis.