Ik weet het, ik weet het: een mens moet tevreden zijn met wat hij heeft. En dankbaar zijn voor alles wat goed gaat. Dat probeer ik ook zeker altijd te doen, zo goed en zo kwaad als dat lukt. Toch ben ik óók altijd bezig met dingen die beter kunnen in mijn leven. Verbetering is immers een positief iets, toch? Dit is wat ik concreet zou willen veranderen in mijn leven (pas op: het lijstje is helaas niet cliché-vrij):

Gezonder leven

Om maar gelijk met het eerste cliché te beginnen: ja, ook ik wil graag gezonder leven. Nu leef ik helemaal niet zó ongezond, maar ik hoorde gisteren nog iemand zeggen dat ik roofbouw op mezelf pleeg. Slaap en stress zijn twee issues in mijn leven: van het eerste heb ik veel nodig, maar ik vind het eigenlijk zonde van mijn tijd. Het tweede is er op de één of andere manier altijd en zit mijn gezondheid nogal eens in de weg. Op het gebied van eten en sport is er ook ruimte voor verbetering, maar daarin houd ik mezelf vrij goed in balans: als ik een tijdje slecht gegeten heb, ben ik daar vanzelf even helemaal klaar mee. En als ik te lang niet gesport heb, dan kan ik er rustig een keer veel voor laten wijken.

Optimistischer zijn

Ik ben een geboren pessimist. Hoewel ik mezelf al veel positiever vind dan een aantal jaar geleden, ben ik nog steeds het type dat uitgaat van het slechtste scenario. Wat mij betreft niet per se verkeerd: het maakt me voorzichtig en het behoedt me van al te grote teleurstellingen. Toch zou het welkom zijn om nog wat meer te kijken naar het halfvolle in plaats van het halflege glas. Zo zou ik nu bijvoorbeeld kunnen denken: wat slecht van mezelf dat ik nog in mijn pyjama zit, nu moet ik straks haasten om op tijd klaar te zijn. Ik kan ook denken: wat heerlijk dat de zon vandaag schijnt en wat fijn dat ik in mijn pyjama kan doen wat ik het allerleukste vind.

Meer worskhops doen

Er zijn zoveel vaardigheden die ik beter wil kunnen: fotograferen, Photoshop, visagie, maar ook schrijven. Wie mij beter kent weet dat ik erg van de praktijkscholing ben en me niet zo snel inschrijf voor een workshop, cursus of opleiding. Natuurlijk kun je ook een dag YouTube tutorials gaan kijken om bij te leren- vaak kom je dan net zover-, maar het punt is: andere dingen zijn altijd urgenter, waardoor ik het nooit doe. Een workshop waar ik niet omheen kan zou daarom best goed voor me zijn.

Kwaliteit boven kwantiteit

Op dit punt is er al veel verbeterd in mijn leven. Ik probeer in alles wat ik koop en doe meer te letten op kwaliteit en minder op kwantiteit. Zo koop ik op kledinggebied minder trenditems: items waarvan ik weet dat ik ze een maandje leuk vind en er daarna op uitgekeken zal zijn. Ook koop ik niet zo snel meer iets wat ik heel leuk vind, maar waarvan ik weet dat ik het gewoon heel weinig zal dragen omdat het niet makkelijk draagbaar is. Dat vind ik zonde: ik wil een optimaal inzetbare garderobe.

Meer aandacht hebben voor mijn omgeving

Als ik dit schrijf is het vrijdag en betrap ik mezelf erop dat ik denk: hoeveel tijd heb ik de afgelopen (werk)week nou eigenlijk aan anderen besteed? En hoeveel aan mezelf? Het antwoord is een beetje beschamend. Ik ben heel gedreven, maar kan daardoor soms helemaal in mijn eigen bubble gaan leven, op mijn eigen doelen afgaan en te weinig bezig zijn met hoe het met anderen gaat. Een aandachtspuntje!

mijn-leven-veranderen

Over de auteur

Suzanne

Suzanne woont in Arnhem (maar mentaal in Amsterdam) en is full time blogger. In haar vrije tijd werkt ze eigenlijk het liefst, maar natuurlijk is er ook altijd aandacht voor haar konijnen en cavia's. Ze gaat naar bed en staat op met Instagram en is altijd wakker te maken voor een limited edition schoenen- of make-up collectie.