Niets leukers dan op een terrasje mensen kijken. Al jaren ben ik fan van het fotoblog Humans of New York (HONY) van fotograaf Brandon Stanton. Voor dit fotoblog, dat hij in de zomer van 2010 begon, heeft Stanton de afgelopen jaren meer dan 5.000 straatportretten van inwoners van New York City gemaakt. Deze mensen zijn vreemden die Stanton op straat ontmoet en ter plekke op de foto zet.

In eerste instantie waren het puur deze foto’s die Stanton op zijn blog zette, later voegde hij er ook korte verhalen en uitspraken van deze mensen aan toe. Inmiddels is HONY uitgegroeid tot een enorm succes met meer dan 12 miljoen volgers.

Zijn favoriete werkplek blijft natuurlijk New York City maar hij heeft inmiddels ook gewerkt in Iran, Boston (naar aanleiding van de Boston Marathon bomaanslagen), Austin, Texas en samen met de Verenigde Naties in onder andere Irak, Jordanië, Israël, Kenia, Oeganda, Zuid-Soedan, Oekraïne, India, Nepal, Vietnam en Mexico. Ook is er een boek verschenen dat op de eerste plaats van de New York Time bestsellerslijst heeft gestaan.

Onlangs liep ik samen met fotograaf Justin Manders van de Haarlemmerstraat naar de Hallen in Amsterdam West. Deze reportage van de Humans of Amsterdam maakten we onderweg.

HONY-Humans-of-Amsterdam-Amsterdamse-Mensen-Justin-MandersHONY-Humans-of-Amsterdam-Amsterdamse-Mensen-Justin-Manders HONY-Humans-of-Amsterdam-Amsterdamse-Mensen-Justin-Manders-01 HONY-Humans-of-Amsterdam-Amsterdamse-Mensen-Justin-Manders HONY-Humans-of-Amsterdam-Amsterdamse-Mensen-Justin-Manders HONY-Humans-of-Amsterdam-Amsterdamse-Mensen-Justin-Manders HONY-Humans-of-Amsterdam-Amsterdamse-Mensen-Justin-MandersHONY-Humans-of-Amsterdam-Amsterdamse-Mensen-Justin-Manders HONY-Humans-of-Amsterdam-Amsterdamse-Mensen-Justin-MandersDe-Foodhallen-de-hallen-Amsterdam-Amsterdamse-Mensen-Humans-of-AmsterdamHONY-Humans-of-Amsterdam-Amsterdamse-Mensen-Justin-Manders

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.