Je rent je longen uit je lijf en je benen onder je vandaan maar ook jouw hoofd moet hard werken als je rent. Van het moment dat je start tot aan het eind van jouw loop, hangt het ook van jouw mentale conditie af hoe goed een loopt verloopt en of je door de moeilijke momenten heen kunt komen. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet die je hierbij kunnen helpen.

Smile

Door je mond constant een lach(je) met je mond te vormen, worden je gedachten als vanzelf ook een stuk positiever. En als je je er tegelijkertijd ook bewust van bent waar je precies loopt bijvoorbeeld in de natuur of de stad. En je neemt de omgeving in je op en geniet van een klein zonnetje of de frisse ochtendlucht dan loop je nog prettiger.

Silent Yell

Bedenk een aanmoediging die voor jou inspirerend werkt zoals bijvoorbeeld “ik ga door, ik ga door” of “nog tot de volgende lantarenpaal, nog even door tot die boom verderop”. Op moeilijke momenten kun je deze spreuk in gedachten voor jezelf steeds herhalen. Dit kan je net die boost geven om weer even door te zetten.

Fake it till you make it

Gebleken is uit onderzoek dat mensen die zich inbeelden dat ze een doel gaan bereiken of goed bezig zijn, ook daadwerkelijk veel beter presteren. Als je aan het lopen bent, beeld jezelf dan in dat je een een krachtige vrouw bent die rent alsof ze kan vliegen. Door deze gedachte zul je merken dat je als vanzelf dat beeld ook gaat uitvoeren.

Are you kidding me?

Soms is het uberhaubt lastig om de eerste stap te zetten en daadwerkelijk te gaan rennen. Het is dan makkelijker om binnen te blijven in plaats van de kou in te gaan om een stuk te gaan rennen. Hou jezelf dan voor de gek en zeg dat je maar even een rondje door de buurt zult gaan lopen en daarna weer snel terug naar binnen zult gaan. Op het moment dat je aan het lopen bent en weer in de flow komt, is de kans groot dat je toch langer door zult lopen. Al is het alleen maar omdat je het inmiddels weer lekker warm hebt gekregen. 🙂

Eerder hebben we een paar verrassende hardlooptips voor je op een rijtje gezet. Kende jij deze al?

hardlopen-mentaal-zwaar-stessa-nl-hardlopen-gebruik-je-hersens

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.