In de lange hal van in de voormalige tramremise in Amsterdam West is sinds afgelopen oktober het hippe food court, de Foodhallen, gevestigd. 22 foodstands verleiden de honderden bezoekers die de Foodhallen iedere dag bezoeken.

Het hoge plafond, de stenen en betonnen vloer, het stalen frame van gebouw vormen de industriële uitstraling van de Foodhallen. Je hebt ook het idee dat je buiten eet terwijl je gewoon binnen zit. Het grappige is dat veel mensen dan ook hun jas aanhouden als ze aan een tafeltje zitten te eten terwijl de temperatuur toch heel ok is in de winter.

Zitplaatsen

Je kunt een hapje en een drankje bij een van deze stands halen en deze opeten aan een van de tafeltjes op het gezamenlijke terras in het midden. Omdat er op drukke tijden, niet genoeg zitplaatsen zijn, kun je deze ook al slenterend door de hal opeten. Een tafeltje bemachtigen, is namelijk niet makkelijk. De truc is vanaf de kant in te schatten welke mensen snel weg zullen gaan. Zodra je ziet dat mensen inderdaad aanstalten maken, ga je fluks die kant op en ga je vast naast het betreffende tafeltje staan staan.

Ervaring

De kleding die ik had aan, rook de volgende dag een tikje doorrookt doordat er door de hele Foodhallen een op dat moment niet onprettige rooklucht/etens-walm hing. Zelf heb ik er een paar temaki rollen van Meneer Temaki gegeten. Deze vielen net buiten de top-10 van Foodhallen stands zoals die laatst in PS van de week van Het Parool stond. Deze temaki rollen met o.a. zalm, rijst en avocado waren zeker smakelijk. De frozen yogurt als toetje was zurig, de kleine smarties erop deden het em. Door de drukte en kleine hapjes die je overal een voor een kunt halen omdat het eerste hapje anders al koud is voor je het tweede hebt, is het vooral een plek voor een borrel na het werk of een snelle lunch.

Uitgebreid dineren kun je beter doen in Brasserie Halte 3, Meat West of Remise 47 maar de Foodhallen zijn zeker een aanrader om naartoe te gaan.

De-Foodhallen-Amsterdam De-Foodhallen-AmsterdamDe-Foodhallen-Amsterdam-foodmarkt-foodcourtDe-Foodhallen-Amsterdam De-Foodhallen-Amsterdam De-Foodhallen-Amsterdam De-Foodhallen-Amsterdam De-Foodhallen-Amsterdam De-Foodhallen-Amsterdam De-Foodhallen-Amsterdam De-Foodhallen-Amsterdam De-Foodhallen-Amsterdam De-Foodhallen-Amsterdam De-Foodhallen-Amsterdam De-Foodhallen-Amsterdam De-Foodhallen-Amsterdam

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.