Afgelopen zaterdag was het zover: VEED! Een event door en met de populairste YouTubers en vóór YouTube kijkers. Eerder was er al de YouTube Gathering: een jaarlijks event waarbij fans hun YouTube idool konden ontmoeten.

Echter, er was behoefte aan een event waar méér te doen is rondom YouTube sterren en zo ontstond VEED. Naast meet & greets met YouTubers hadden tijdens dit event YouTubers hun eigen stand, was er een podium met optredens én werden voor het eerst YouTube awards uitgereikt.

veed-youtubers-veed-2015-Diary-Suz-11

Het was een lange dag: van ongeveer 9 tot 9 was er programma in de Westergasfabriek in Amsterdam. Ik was zelf vooral aanwezig voor vriendin en collega Vera, die ik hielp met de vlog die ze maakte over VEED voor haar YouTube kanaal. Om ongeveer 12:00 uur was ik paraat en rond 17:30 ging ik weer naar huis.

In de tussentijd zag ik optredens van bijvoorbeeld Mertabi en de Cinemates, was ik backstage, zag ik Vera talloze kijkers ontmoeten, ging ik onder andere langs de karaokestand, make-over stand en Wipe Out! attractie en zag ik dolblije YouTube sterren met kippenvel de Silver Play button van YouTube (die je krijgt bij 100 000 abonnees) in ontvangst nemen. Kijk je mee naar de snapshots die mijn vriendin Yara (aangezien ik zelf aan het filmen was…) maakte?

veed-youtubers-veed-2015-Diary-SuzOnderschat niet hoe groot de populariteit van YouTubers is onder jongeren: sommigen konden hun meet & greet zelfs niet afmaken, omdat mensen werden verdrukt. Het backstage gedeelte was dus heel belangrijk, want tussen door de bezoekers doorlopen was voor veel YouTubers niet te doen.

veed-youtubers-veed-2015-Diary-SuzIk ben natuurlijk niet zo bekend en populair als Vera, maar ja… er waren op VEED ook dames die met míj op de foto wilden.

veed-youtubers-veed-2015-Diary-SuzMert (beter bekend als Mertabi) trad met Sjaak op als zijn ‘Marokkaan geeft rijles’-typetje.

veed-youtubers-veed-2015-Diary-SuzNiemand hoefde zich tijdens VEED te vervelen. Zo kon je onder andere een shirt customizen met de tekst ‘VEED’.

veed-youtubers-veed-2015-Diary-SuzOok was er volop pers aanwezig! Hart van Nederland interviewde VEED bezoekers.

veed-youtubers-veed-2015-Diary-SuzEn wie spotten we daar? Giel Beelen!

veed-youtubers-veed-2015-Diary-SuzTijdens het optreden van de Cinemates werden mijn oren van mijn hoofd gegild en was de hele Westergasfabriek gevuld met filmende mobieltjes.

veed-youtubers-veed-2015-Diary-SuzKnap hoe ze het doet: Vera ging met ontelbaar veel meisjes op de foto, altijd lief en lachend. Ook deelde ze handtekeningen uit, tekende ze in boekjes en op posters en maakte ze gezellige praatjes (die van de beveiliging niet langer dan 1 minuut mochten duren, zodat zoveel mogelijk meiden haar zouden kunnen ontmoeten).

veed-youtubers-veed-2015-Diary-SuzOok Jiami was er voor een meet & greet. Ze is pas vijftien, maar nu al zó succesvol en uiteraard getalenteerd: respect!

veed-youtubers-veed-2015-Diary-SuzOmdat het binnen zo heet en hectisch was, gingen Vera en Teske met de meiden achter hun fan accounts naar buiten voor een privé meet & greet en wat frisse lucht.

veed-youtubers-veed-2015-Diary-Suz-11

Van al die ‘wefies’ met Vera werd ik natuurlijk jaloers: ik wilde er ook één!

veed-youtubers-veed-2015-Diary-SuzVera spot de blauwe lucht en vrolijke bloemetjes en ziet er een mooie Instagram foto in.

veed-youtubers-veed-2015-Diary-SuzTijdens VEED was er op YouTube een livestream te zien. In de livestream zag je de YouTubers om de beurt challenges doen.

veed-youtubers-veed-2015-Diary-SuzNadat Vera te zien was op de livestream, mocht ze op het podium de Silver Play button in ontvangst nemen (die ze eigenlijk al had, maar goed…), samen met Diana en Teske.

veed-youtubers-veed-2015-Diary-SuzLater kwamen ook alle jongens het podium op met hun Silver Play button en was het tijd voor feest, applaus en veel kippenvel.

’s Avonds werden voor genodigden de eerste YouTube awards uitgereikt (met onder andere Humberto Tan), maar deze sloeg ik over. Vind je het leuk hier wat van te zien en om bovenstaande beelden in beweging te bekijken? Bekijk dan zeker even de vlog die Vera gisteren over VEED gepubliceerd heeft (met onder andere door mij gefilmde beelden).

Ben jij er volgend jaar ook bij?!

Over de auteur

Suzanne

Suzanne woont in Arnhem (maar mentaal in Amsterdam) en is full time blogger. In haar vrije tijd werkt ze eigenlijk het liefst, maar natuurlijk is er ook altijd aandacht voor haar konijnen en cavia's. Ze gaat naar bed en staat op met Instagram en is altijd wakker te maken voor een limited edition schoenen- of make-up collectie.