Veel mensen hebben in de huiskamer foto’s hangen of posters. Wellicht zelfs reproducties van oude meesters. Mensen die een reproductie van het Meisje met de Parel thuis hebben hangen, konden de afgelopen maanden een mooie prijs winnen. Het Mauritshuis schreef namelijk een wedstrijd uit waarbij de gelukkige winnaar 1 dag het echte Meisje met de Parel van Vermeer boven de eigen bank te hangen konden krijgen. Om te kunnen winnen, moest je een foto van je interieur insturen met daarop de reproductie van het Meisje met de parel.

De gelukkige winnaar van een dagje het schilderij boven haar eigen bank was Elsa Oudshoorn. Nu is het wel zo dat het schilderij niet naar Elsa kwam maar het interieur van Elsa werd opgebouwd rond het schilderij.

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.