Leonie is eigenaresse van webshop Make Room en het blog / lifestylelabel By Miinti. Ze is voor haar werk dagelijks bezig met woontrends, kleuren en product design. Na jaren vanuit huis te hebben gewerkt opent ze begin februari de eerste stenen winkel van Make Room in het historische centrum van Grave (nb.) De komende weken kun je digitaal meeleven met haar belevenissen bij het openen ervan.

 

★     ★     ★     ★     ★     ★    ★     ★     ★     ★     ★     ★    ★     ★     ★     ★     ★

Ken je dat, dat je zo naar iets uitleeft dat de dagen ervoor een eeuwigheid lijken te duren? Van die dagen dat je bergen werk zou kunnen verzetten, maar er niets uit je handen komt, omdat je maar aan één ding kunt denken…

Ik wachtte zo dagenlang op een telefoontje van de energieleverancier voor de aansluiting van stroom in het winkelpand. Deze is tijdens de renovatie afgesloten geweest en ik kreeg de sleutel helaas pas wanneer er weer stroom was. Op woensdag kwamen ze eindelijk langs, maar aangezien een tijdsindicatie niet mogelijk was zouden ze een half uur van tevoren bellen. Laat nu om 08.30 de telefoon al gaan, terwijl ik net onder de douche vandaan stap. “We staan voor de deur mevrouw…” Ehm, pardon?

Dag zorgvuldig uitgezochte outfit, dag make-up, dag papa die een foto maakt terwijl ik de sleutel in het slot steek. Hallo nat haar, sneeuwlaarzen (geen veters, dat scheelde tijd) en mascara onder mijn ogen in plaats van erboven. Ik weet dat ik het magische moment dat ik de sleutel voor het eerst in het slot zou steken ietwat verheerlijkt had in gedachten, maar dit sloeg echt alles.

Leonie-Make-Room-designwebshop-winkel-sleutel

Maar goed, de sleutel dus, super leuk! Als de monteur weg is, sta ik in de deuropening naar binnen te staren. Mijn winkel, helemaal van mij. Tja, en nu? Ik wil zoveel doen dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. Het liefst zou ik direct de winkelruimte gaan inrichten, maar het toeval wil dat een deel van het dak het vier dagen geleden begaf tijdens een hoosbui en er nu nog een hoogwerker midden in de winkel staat om het plafond te herstellen. Heb ik weer.

Eerst maar aan de slag in de opslagruimte / keuken en wat tweedehands meubeltjes verhuizen. Ik reed de afgelopen weken heel Brabant door om marktplaatsvondsten op te halen en heb aardig wat mooie exemplaren gekocht. Ze geven de winkel meteen sfeer en dat was echt nodig naast de strakke, witte stellingkasten van ikea. Mijn mooiste vondst? Een eiken dressoir plus bijpassende wandplank met zo’n gleuf om bordjes in te zetten, gratis afgehaald in Oss. Ik haalde het linker- en rechterdeurtje eraf en schilderde hem olijfgroen. Hij pronkt nu middenin de winkel met de bordjes van Donna Wilson erin.

Leonie-Make-Room-designwebshop-winkel-sleutel

Ook tikte ik laatst een tweedehands carrousel voor postkaarten op de kop. Het liefst had ik deze drie weken geleden al gevuld natuurlijk en dan weer leeggehaald om alle kaarten in te pakken. Nu staat hij dus al weken bij mijn ouders in de garage en verdenk ik mijn moeder ervan er stiekem al eens wat kaarten in te hebben gezet… Steeds als ik er ben draai ik er even aan, fantaserend over de winkel, het wordt zó mooi!

Als kers op de taart vond ik eind december al de meest perfecte toonbank ooit. Een eiken meubel met aan de voorkant diverse open vakken en aan de achterkant schuifdeurtjes met opbergruimte. De beste man bood aan hem voor 50 euro te komen bezorgen, waar ik dankbaar gebruik van maakte. Hij stond 4 weken onder een afdak bij een oom en tante, maar gisteren verhuisden we hem, eindelijk! Wat echter een snelle klus moest worden, eindigde in een heel project, waarbij de deur van de winkel eruit moest en er tot drie keer toe een cirkelzaag aan te pas moest komen. Sorry pap. Echt. Ik zal voortaan eerst checken of een meubel wel door de deur past voor ik het koop.

Leonie-Make-Room-designwebshop-winkel-blog-sleutel

De opvolgende dagen besteedde ik aan verhuizen, schuren en schilderen. Ik gaf meubels een plek en pakte dozen uit, het leuke werk kon beginnen. Voor iemand die nog nooit een winkel heeft ingericht had ik alles redelijk snel in de schappen. Ware het niet dat ik continu blijf schuiven en veranderen want steeds als er iets nieuws binnenkomt dan moet het anders. Ik poetste de vloer, schreef 400 prijsstickertjes, bestelde nog gauw wat producten bij en schreef vandaag ‘Bijna open!’ op het raam.  Het is nog wachten op het Native-behang van Ferm Living (voor op de muur achter de toonbank) de sieraden van By Bjor en accessoires van Jee Bags, dan is alles binnen. Laat nu net ook de nieuwste catalogus van Present Time in de bus vallen, met items waar ik heel blij van wordt. Nog maar heel even geduld, volgende week woensdag is het zo ver, dan ga ik open! Kom je kijken?

Liefs, Leonie.

Leonie-Make-Room-designwebshop-winkel-blog-sleutel

Over de auteur

Leonie

Leonie is eigenaresse van webshop Make Room en blog / lifestylelabel By Miinti. Ze is voor haar werk dagelijks bezig met woontrends, kleuren en product design. Na jaren vanuit huis gewerkt te hebben, opende ze begin dit jaar de eerste stenen winkel van Make Room in het historische centrum van Grave (nb.) Daar hoopt ze nog meer mensen te kunnen bereiken met haar shop en eigen ontwerpen. Voor Stessa.nl blogt ze over haar leven als creatieve duizendpoot en selecteert ze regelmatig de mooiste items en ideeën voor jou en je huis.