“Ik heb niet zo vaak echte vreetbuien. Hoewel ik op dat ene moment in de maand natuurlijk wel gerust een hele reep chocolade naar binnen kan werken. Zo één met koekjesvulling. Maar hey, kom op.. Ik ben een vrouw! “

In deze nieuwe rubriek deelt elke twee weken een inspirerende dame haar voorkeuren op het gebied van eten. Hoe, wat en waar eet zij? Van health freak neigingen tot guilty pleasures, van luxe restaurants tot keukenblunders. Deze week:  Estelle Vermeulen (29 jaar) uit Wageningen, werkzaam als onderzoeker in diervoeding.

Eten is voor mij…

Eten is voor mij gezelligheid. Samen komen met vrienden, iets dat mensen met elkaar verbindt. Zo nodig ik op mijn verjaardag vaak een groep vrienden uit voor het eten. Ik ben in juni jarig, dus ideaal voor een barbecue. Als we dan met z’n allen om een volle tafel zitten die is afgeladen met stokbrood, sausjes, salades, hamburgers, gebraden worstjes  en biertjes word ik daar heel blij van. Samen eten is gezellig.

Mijn favoriete snackmoment is…

Een lekker speciaal biertje drinken, op een terrasje in de zon. Met een grote berg kaas erbij. En nee..Dan blijft het meestal niet bij één biertje.

Keukenprinses of afhaaldiva?

Ik kook graag ,als ik tijd heb. In het weekend probeer ik soms nieuwe recepten uit. Of dingen die lang duren, zoals stoofvlees of beenham uit de oven. Maar ik kan ook uit mijn werk komen en he-le-maal geen zin hebben om in de keuken te staan. Dan haal ik gerust een pizza. Tenzij ik spontaan iets bedenk waar ik zoveel zin in heb, dat het de moeite van boodschappen halen en koken waard is.

Health freak of frikandellenfanaat?

Meestal eet ik best gezond. Als ik gezond eet voel ik me beter, zowel fysiek als mentaal. Maar ik kan ook gerust zondigen hoor, met chocolade, kaas, bier.. Eerlijk gezegd let ik bij het boodschappen doen niet zo op dingen als Sterren van de dierenbescherming (een keurmerk om dierenwelzijn te meten) of Biologisch. Niet omdat ik duurzaamheid niet belangrijk vind, integendeel. Maar door mijn werk als dierwetenschapper weet ik dat dierenwelzijn moeilijk te meten is en dat elk keurmerk veel mitsen en maren heeft. En laatst was er een nieuwsreportage over iemand die was overleden na het eten van biologische sla, omdat hier een schimmel op zat die giftige stoffen uitscheidde. Dus waar doe je dan goed aan? Ik probeer wel om duurzame keuzes te maken en geen eten weg te gooien, maar ik voel me niet beter als ik een kip koop met 3 sterren van de dierenbescherming.

Kookblunders

Toen ik net begon met mijn studie, maakte ik op een avond boerenkoolstamppot voor mijn introductiegroep. Helaas had ik bij de bereiding  van dit klassiekertje niet door dat je boerenkool, alvorens het door de aardappels te prakken,eerst moet koken… Dus schotelde ik mijn groepje stamppot voor met rauwe boerenkool. Het mooiste was dat niemand er wat van durfde te zeggen, dus iedereen at braaf zijn bordje leeg.

Guilty pleasure; ontbijtkoek met pindakaas

Mijn guilty pleasure of eetgebied? Een dikke plak ontbijtkoek, met daarop een nog dikkere laag pindakaas. Heerlijk. Serieus, je moet het eens proberen! Dat eet ik, uhm.. Vrij regelmatig.

Hotspot: mijn favoriete restaurant

Sushi,Thais, Mexicaanse nacho’s en cocktails… Ik ben gek op uit eten gaan. Toch ga ik niet extreem vaak: gemiddeld eet ik 1 keer per maand in een restaurant. Het moet wel bijzonder blijven. Voor mij staat uit eten gelijk aan een klein feestje. Op een moment dat ik iets te vieren heb.  Met mijn vriend, of om lekker bij te kletsen met één van mijn lieve vriendinnetjes.
Een plek waar ik graag kom is het Thaise restaurant “My Asia”, aan de markt in Wageningen. Een restaurant dat zich onderscheid in de authentieke uitstraling en gerechten. Het is geen dertien-in-een dozijn eetcafé, maar toch betaalbaar en gezellig. Een aanrader!

eetdagboek-van-Gezelligheidseter-Estelle

Over de auteur

Maaike

Maaike woont in Nijmegen met grote liefde Wouter en kat Freddy. Ze is gek op dieren, gezelligheid met familie en vrienden, eten, chicklits, dansen, cocktails en chocola. Vorig jaar vertrok ze met Wouter voor 3 maanden naar (Zuid) Amerika om de het leven aan de andere kant van de wereld te ontdekken. Met een flinke dosis humor en oog voor detail schrijft ze voor Stessa.nl over haar reiservaringen. Haar motto? _The best way to do it, is to do it!_