Je hebt er niet zoveel aan maar ze zijn wel grappig om te weten en wie weet komt het ooit nog eens van pas om er eentje op te lepelen?

 1. Er lopen op deze wereldbol zeker 6 mensen rond die precies op jou lijken. En de kans dat je in je leven een van hen tegenkomt is ongeveer 10%.
 2. De Masaï uit Afrika wilde zo graag iets doen na de aanslagen op 11 september om hun medeleven te betuigen aan de amerikanen dat deze stam hen 14 koeien aanbood
 3. De Melk die een nijlpaardenmoeder geeft, heeft een roze kleur
 4. Otters hebben een buideltje in hun vacht waar ze hun favoriete steen in bewaren om hun voedsel mee open te slaan. Bijvoorbeeld de schelpdieren die ze eten.
 5. Er is zowaar een pinautomaat op de Zuidpool. Eens in de twee jaar komt de monteur langs om het apparaat te onderhouden. Als die de terugvlucht mist, duurt het dus twee jaar voor de volgende vlucht langskomt.
 6. In een stadje in Alaska was 15 jaar lang een kat de burgemeester.
 7. De meeste mensen zijn het gelukkigst op zaterdagavond rond half acht.
 8. Als een mannetjespinguïn verliefd wordt op een vrouwtjespinguïn zoekt deze het hele strand af op zoek naar de beste steen om aan haar te geven.
 9. Je kunt je neus altijd zien maar je hersenen kiezen er meestal voor om deze te negeren.
 10. Tot 2011 viel bier in Rusland onder de categorie frisdrank.
 11. Honing is het enige voedsel dat niet bederft, je kunt een pot honing wel duizenden jaren bewaren.
 12. Een banaan heeft er gemiddeld meer dan 6400 km op zitten voor hij in je fruitschaal ligt.
 13. In Disneyland kun je geen kauwgum kopen, dit om het park en de attracties netjes te houden.
 14. Op een eiland in Japan wonen meer dan 450 mensen die ouder zijn dan 100 jaar.
 15. Als een kakkerlak in contact komt met een mens, rent deze meteen weg om zichzelf schoon te maken.

Over de auteur

Muriel

Woont met man, twee dochters, een zoon en een bejaarde kater in Voorburg. Geniet van het dorpse leven aan de rand van de stad. Houdt van koken en bakken, en dan met name suiker- en glutenvrij. Gaat graag twee keer in de week een rondje hardlopen. De hele week is het een zoete inval van vriendjes en vriendinnetjes. Doordeweeks wordt er met grote regelmaat lunch geserveerd aan een kind of 6 en ook in het weekend lopen buurkinderen in en uit. Is ook dol op gezellig borrelen en eten met vrienden.