Deva Dalporto is een moeder en blogger die parodieën van bekende muziekvideo’s maakt over de minder glamoureuze kanten van het moederschap zoals een rommelig huis, jengelende kinderen en de ‘terrible-two’s-driftbuien. Deva (haar voornaam spreek je uit als ‘Day-va’ – niet ‘Diva’) is een moeder van 2 kids en ze werkte jarenlang voor een grote Amerikaans website voor ouders voordat ze een auto-immuun ziekte kreeg en stopte met haar baan.

Toen ze weer beter was, kreeg ze een videocamera van haar man waarmee ze haar eerste video maakte. Deze eerste video werd meteen een internethit, net als haar tweede video. Op haar succesvolle blog schrijft ze erg herkenbaar en grappig over het dagelijkse leven van een niet zo perfecte-moeder die veel van haar kinderen houdt, vooral als ze slapen. En de mama filmpjes die ze maakt zijn super.

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.