Borstkanker overleven en een of twee borsten kwijt te raken, is heftig. Alle steun die er dan is, kun je dan gebruiken. Ook is het dan fijn als er meer rolmodellen zouden zijn die niet het perfecte plaatje laten zien maar de voor deze groep nieuwe uiterlijke werkelijkheid.

De Italiaanse kunstenaar aleXsandro Palombo heeft een bijzondere keuze gemaakt door de normaal zo picture-perfecte Disney prinsessen en andere hele bekende cartoon vrouwen, af te beelden als overlevers van borstkanker voor oktober borstkanker maand.

In deze provocerende serie kunstwerken die de titel “Survivor”heeft, zijn bijvoorbeeld Popey’s Olijfje afgebeeld maar ook Assepoester, Sneeuwwitje, Tiana, Ariel en zelfs Marge van de Simpsons. Zij poseren bijna naakt en laten daarmee hun nieuwe lichaam zien compleet met littekens.

De kunstenaar wil hiermee een krachtig statement maken over de ziekte zelf en de soms bijbehorende borstamputaties. De cartoonserie gaat ook over de effecten van de behandeling en acceptatie. De kunstenaar wil hiermee ook bewustwording creëren met betrekking tot zelfonderzoek en vroegtijdige opsporing van deze ziekte. ”

 

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.