Het tijdschrift Ouders van Nu haalt een trend uit Amerika naar Nederland. Een 3D-poppetje dat gemaakt is van je baby als deze nog in je buik zit. Ouders van Nu gaat namelijk 12 maanden lang ieder maand aan een lezer zo’n 3D geprinte pop ter waarde van 495,- euro exclusief btw weggeven. De redactie moest zelf ook eerst aan het idee wennen, vertelt de hoofdredacteur Hilde Tholen, maar nadat de producent hun een aantal voorbeelden had laten zien, waren ze om. En met deze actie is deze pop ineens binnen handbereik van 12 gelukkige winnaars.

De maker van de poppetjes, Erwin Kanters van het bedrijf Miniyours, zegt dat ze met het maken van de poppetjes zijn begonnen nadat er steeds meer vragen kwamen van klanten of ze deze poppetjes van hun echo zouden kunnen maken. Hij vertelt ook dat mensen eerst aan het idee moeten wennen maar als ze er eenmaal eentje vast hebben gehad, zijn ze ervoor gewonnen.

Je kunt zo’n beeldje het beste laten maken als je 25 weken zwanger bent, dan is je kindje ongeveer 25cm groot en dat is even groot als dat het popje wordt gemaakt. Je moet na het maken van de echo bij 25 weken nog ongeveer 4 weken wachten tot je de pop daadwerkelijk in huis hebt. Voor stellen die hun kindje verliezen, is deze optie wellicht een uitkomst omdat ze dan toch een tastbaar aandenken aan hun kindje hebben.

Wellicht is het inderdaad wennen want aan de eerste echo’s moesten mensen ook wennen. Er werd indertijd ook gezegd dat deze schadelijk zouden zijn voor de ongeboren kinderen. Aan de andere kant is het ook een beetje bizar om het geprinte popje aan iedereen te laten zien en in de handen te drukken. Dan is het wellicht de moeite waard om een paar maanden te wachten en met je echte kind te pronken.

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.