Ben je een werkende moeder of ga je binnenkort weer starten met werken? Nice om te weten dat je als ouder, naast de wallen onder je ogen, veel nieuwe of aangescherpte vaardigheden mee neemt in je werk.

Welke kwaliteiten die je cadeau krijgt bij het moederschap kun je ook inzetten tijdens je werk?

– Als je kinderen hebt, ben je beter in het combineren van werk en privé. Door de kids moet je vaker keuzes maken en prioriteiten stellen. Daardoor zul je effectiever werken en meer doen in minder tijd.

–  Omdat je ervaart dat sommige zwaardere tijden van het moederschap echt fases zijn en weer voorbij gaan, versterk je je veerkracht. Ook bij tegenslagen op je werk veer je nog wat gemakkelijker terug dan voorheen. De meeste uitdagingen op het werk zijn een piece of cake vergeleken bij weken lang functioneren op 4 uur slaap per nacht.

– Je laat je minder snel van de wijs brengen. Als jouw peuter midden in de Bijenkorf een driftaanval heeft en je leidt dat uiteindelijk weer in goede banen, is dealen met een boze klant een eitje. Een kwestie van uit laten razen, speentje erin en door.. o nee, dat was bij de peuter.

– Je hebt nog meer zelf vertrouwen. Jij die zulke leuke kinderen groot aan het brengen is, moet ook andere dingen wel goed kunnen, toch?

– Als je kinderen hebt, weet je nooit hoe een dag zal verlopen. Je begint de dag met een plan maar natuurlijk loopt de dag meestal helemaal anders. Go with the flow wordt je tweede natuur. Hoe fijn is dat. Nooit meer van slag als er een spoedklus tussendoor komt.

– Een time management cursus is niet meer aan jou besteed. De tijd die je hebt efficiënt besteden om klussen te klaren wordt je tweede natuur. Dit omdat je hebt ontdekt hoeveel je kunt doen in het uurtje dat je baby slaapt of op de woensdagochtenden als jouw kinderen op school zitten.

– Met een peuter op je arm koken terwijl je je oudste helpt met zijn Sinterklaas surprise? Als het ouderschap een ding is, is het wel een spoedcursus multi-tasken. Hoe fijn dat je geleerd hebt om een telefoongesprek met je vriendin te voeren, terwijl je de was opvouwt en je kinderen ondertussen met van alles en nog wat helpt, toch?

– Als ouder ben je de kapitein van het schip. Je hebt het overzicht en management alles wat komt kijken bij het runnen van een gezin. Wat hebben ze wanneer nodig? Overleggen met de andere leden van het team om jullie kind heen. (partner, juffen, crècheleidsters e.d.) Speelafspraken regelen, kijken of het op alle vlakken goed gaat met je kids. Besluiten wanneer je ingrijpt, hoe je ingrijpt en wanneer ze het zelf op moeten lossen. Een opvoedingsstrategie bedenken, dit plan zo nodig bij sturen en aanpassen. Door je kinderen wordt je een nog betere manager. Hoe meer kinderen, hoe beter zou in dit geval zelfs het geval kunnen zijn? 🙂

– Het ouderschap is het mooiste en een van de moeilijkste dingen die je zult doen in je leven. En uitgroeien tot een evenwichtige moeder is de mooiste professionele tool die je kunt hebben.

En als je geen kinderen hebt? Dan ben je een stuk uitgeruster & dat heeft ook veel voordelen op de werkvloer. 🙂

werkende-moeder-werkende-moeders

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.