Hoeveel heb je echt nodig om gelukkig te zijn?  Nadat we gisteren al over een mooie kinder-kerst-serie blogde, hebben we vandaag weer een pareltje. De VPRO komt deze kerstdagen met een sprankelende jeugdserie genaamd ‘Vrolijke Kerst!’ Ook deze serie is een soort virtuele adventskalender die aftelt naar kerst. In dit geval alleen in 20 afleveringen in plaats van 24 omdat de serie Nederlands is en pas start op de dag na Sinterklaas.

De familie Vrolijk heeft het goed. Ze wonen in een mooi huis in een chique wijk. Dan vindt de 10-jarige zoon Lucas ineens een grote doos onbetaalde rekeningen en blijkt de familie geld problemen te hebben. Als de familie daarna al hun bezittingen kwijt raakt, veranderd hun leven compleet.

Ze verhuizen vlak voor de kerst naar een alternatieve woongroep in een oud kantoor gebouw. Daar beleeft de familie veel moeilijke, vrolijke en ook ontroerende momenten. Samen met  het ondernemende jongetje Lucas ga je mee in het verhaal dat met veel vaart en humor wordt verteld. Hij leert hoe je van een rottige situatie het beste kan maken. Van een gemakkelijk leven met alles tot zijn beschikking, van sportclubjes en mobieltjes gaat het gezin naar een leven waarin dat ontbreekt. De moeten helemaal opnieuw beginnen met alleen de kleding die ze aanhebben en een matras om op te slapen. In de serie zie je hoe ze hun leven weer op weten te bouwen samen met de andere mensen uit de woongroep met als grote finale het kerstfeest.

Deze rijke kinderserie behandeld allerlei thema’s, zoals ook niet mee kunnen komen op school, mensen die niet zijn wat ze op het eerste gezicht lijken en omgaan met tegenslagen op een warme en grappige manier. Het is daarom een heerlijke serie samen met de je kids naar te kijken. Je kunt deze nu iedere dag zien op Zapp, op hetzelfde tijdstip als het sinterklaasjournaal eerst zat namelijk rond 18.00 uur.

(NPO 3, op zaterdag van 18.00 tot 18.20 uur en van zondag t/m vrijdag om 15.15-15.40 uur en 17.55-18.15 uur)

 

 

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.