Retro speelgoed is momenteel erg populair. Ouders kopen het voor de kids omdat ze er zelf zulke goede herinneringen aan hebben. En kinderen spreekt het enorm aan omdat het vaak tijdloos speelgoed is dat gemaakt is om lang mee te gaan.

Het is eenvoudige speelgoed zonder batterijen met een nostalgische uitstraling. Met veel van het speelgoed kunnen de kids nog prima spelen maar soms is het alleen om neer te zetten. Dan kun je in de kinderkamer een mooie ouderwetse houten letterbak ophangen met grotere en kleinere vakken om de spullen in tentoon te stellen.

Veel van de spullen die te koop zijn in de Etsy-shop van Marie Rose uit de USA lenen zich hier erg goed voor. Zij verkoopt spullen die ze op allerlei rommelmarkten vindt maar ook vaak combineert ze vaak allerlei bestaande spullen tot een nieuw item. Vooral de keramieken koektrommels en mokken zijn hier niet zo makkelijk te vinden dus die maken een bestelling in Amerika wellicht de moeite waard.

 

 

 

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.