Hoe ontbijten jouw kids? Snel met een glas melk en halve sandwich, uitgebreid aan gedekte ontbijttafel of voor de tv met een schaaltje havermout? Het is leuk om deze fotoreportage te bekijken en te vergelijken. Bij het uitgebreide ontbijt van het meisje uit Turkije loopt het water in je mond en het ontbijt van de Amsterdamse Viv is heel herkenbaar.

In de hele wereld zijn er verschillende ontbijt gewoonten. In Jamaica worden er voor het ontbijt bijvoorbeeld bakbananen of pinda’s gegeten. In Nieuw-Zeeland ontbijten veel mensen met een zoute pasta gemaakt van biergist. In Latijns-Amerika ontbijten kids vaak met een kopje koffie met melk. In India ontbijten veel kinderen met een koek gemaakt van linzen en rijst.

Bij de onderstaande foto’s, gemaakt door Hannah Whitaker loopt het water je in de mond. Als je meer wilt lezen over de onderstaande ontbijtjes en je wilt het hele artikel lezen, klik dan hier.

 

Over de auteur

Muriel

Woont met man, twee dochters, een zoon en een bejaarde kater in Voorburg. Geniet van het dorpse leven aan de rand van de stad. Houdt van koken en bakken, en dan met name suiker- en glutenvrij. Gaat graag twee keer in de week een rondje hardlopen. De hele week is het een zoete inval van vriendjes en vriendinnetjes. Doordeweeks wordt er met grote regelmaat lunch geserveerd aan een kind of 6 en ook in het weekend lopen buurkinderen in en uit. Is ook dol op gezellig borrelen en eten met vrienden.