Zijn jouw kids ook al helemaal in de Sinterklaas stemming? Of hebben jullie de intocht gemist en wil je dat nu met ze inhalen?

Op verschillende plekken in Nederland kun je met de kids Sinterklaas en de Pieten bezoeken. Wij hebben vier leuke Sinterklaas uitjes op een rij gezet. En de nummer 1 is natuurlijk onze absolute favoriet!

  1. Het Sinterklaas kasteel

Ieder jaar nemen rond eind november Sinterklaas en zijn Pieten hun intrek in het Muiderslot. Dit jaar is dat in het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 november, iedere dag van 12.00 uur tot 17.00 uur en de entree is rond de 10 euro per persoon.

Kinderen kunnen de Sint en zijn Pieten ook echt ontmoeten. Je kunt dan een kijkje nemen in de vertrekken waar zij verblijven en zien wat ze daar doen. De Pieten maken er weer een dolle boel van in het Muiderslot. Meer informatie vind je hier.

  1. Sinterklaas activiteiten

Als jouw kids heel graag willen zien waar Sinterklaas woont als hij in Nederland is en welke spullen hij heeft meegenomen uit Spanje voor in zijn Nederlandse huis, ga dan naar Bergen. Jullie komen er dan achter wat Sinterklaas en de Pieten zoal eten als ze in Nederland zijn. En waar de kadootjes voor de kinderen worden ingepakt en de pepernoten worden gebakken. Ook zien jullie de trainingsruimte voor de Pieten waar ze het klimmen oefenen en het gooien van de cadeautjes door de schoorsteen.

Daarnaast kunnen jullie ook een kijkje nemen in de stal van Americo en zijn vriendje het paard Pepito. Dit bijzondere Sinterklaashuis is nog geopend t/m vrijdag 5 december van 11.00 uur tot 16.30 uur (huis is gesloten op maandagen en dinsdagen) en de entree is € 3,00. Meer informatie vind je hier.

  1. Sinterklaas bezoeken tussen de dieren

Aanstaand weekend 29 en 30 november, elke dag tussen 10.00 en 17.00 uur, is Ouwehands Dierenpark weer veranderd in het Park van Sint. De kids kunnen in het dierenpark Sinterklaas en zijn Pieten ontmoeten en op de foto met Americo. Ook kunnen ze hier een Pietentraining volgen en in de Pepernotenfabriek hun eigen pepernoten bakken.

Aansluitend is er ook een echte Pietenparty waar ze hun Pietendiploma kunnen ophalen. Wat dit event uniek maakt, is dat er een sinterklaasshow is met het personage Bamboo Bill waar ook de Pietenband live alle bekende sinterklaasliedjes zal spelen. De entreeprijs is rond de 20 euro en meer informatie kun je hier vinden.

  1. Sint gaat terug in de tijd in het Archeon

Onze absolute favoriet dit jaar is het Sinterklaas event in het Archeon. Als je een huis van Sinterklaas een beetje weinig zou vinden, kun je op 29 en 30 november in het Archeon de Stad van Sinterklaas bezoeken. De kids kunnen in dit middeleeuwse stadje een echt Pietendiploma halen met diverse activiteiten zoals pakjes schieten, Sint-staf lopen, schoorsteen klimmen, schoen vullen, gedichten schrijven met een echte Pietenveer en veel meer.

Ook kunnen de kids zich laten omtoveren in een hulp-Sint of Piet, is er een poppenkast voorstelling, kunnen jullie pepernoten leren bakken en is er aan het slot een speciale fakkeloptocht met de Pieten. En voor zondag 30 november kunnen jullie je ook apart aanmelden voor de Sinterklaas brunch waar ook uitdeelpieten en toverpieten aanwezig zullen zijn. De stad van Sinterklaas is open vanaf 11.00 uur tot 16.30 uur en de entree is rond de 14 euro. Klik hier voor meer informatie.

Over de auteur

Muriel

Woont met man, twee dochters, een zoon en een bejaarde kater in Voorburg. Geniet van het dorpse leven aan de rand van de stad. Houdt van koken en bakken, en dan met name suiker- en glutenvrij. Gaat graag twee keer in de week een rondje hardlopen. De hele week is het een zoete inval van vriendjes en vriendinnetjes. Doordeweeks wordt er met grote regelmaat lunch geserveerd aan een kind of 6 en ook in het weekend lopen buurkinderen in en uit. Is ook dol op gezellig borrelen en eten met vrienden.