Afgelopen donderdag was ik samen met fotograaf justin bij de opening van LEGO World 2014. Daar was enorm veel te doen voor kids. Een dag lang kunnen ze zich daar vermaken met  LEGO; van allerlei wedstrijden zoals vissen en parels zoeken voor kleine LEGO prijsjes tot je eigen mini-figuur bouwen en vooral veel bouwen.

Overal waren er plekken gemaakt om aan de slag te gaan met verschillende soorten LEGO. Er was een enorm groot gebied helemaal vol met tafels en grote objecten van LEGO Friends. Maar ook een iglo waar  de kids aan een grote statafels met alleen maar witte LEGO konden bouwen.

De LEGO Star Wars hal was indrukwekkend en donker en gevuld met laser (zwaarden) en grote objecten uit de verschillende Star Wars films. De kids konden ook op de foto in een virtueel LEGO decor of rennen op een parcours tegen een virtual LEGO figuurtje en daarvan werd dan een filmpje gemaakt die je via de mail kon ontvangen.

Bouwen 2.0

Ontzettend bijzonder is het gedeelte met bouwsels van de LEGO hobbyisten. Zij bouwen hele gave zelf ontworpen dingen en reizen om de bouwsels tentoon te stellen allerlei beurzen in heel Europa af. Het is erg leuk om met je kind daar rond te lopen en allerlei scenes uit films te ontdekken (zoals Harry Potter of Lord of the Ring) en de vele details te bewonderen.

Bij deze bouwers gaan er heel wat steentjes doorheen. Daarom kunnen zij af en toe LEGO in grote hoeveelheden bestellen met een mooie korting op voorwaarde  dat ze met de bouwsels op de verschillende evenementen staan.

Dirk Denoyelle

LEGO kunstenaar Dirk Denoyelle was gevraagd om levensgrote poppen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima te maken. Deze poppen stonden op een verhoging en daarmee kon je ook op de foto. De verhoging stond te midden van een deel van het werk van Dirk Denoyelle. Hieronder een paar beelden van hetgeen hij maakt.

Kid

Kids

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.