De kerstman is net weer weg en ook Sinterklaas is al lang en breed weer terug in Spanje. Een goed moment om een fris en charmant knutselboek te ontdekken dus. Het blog van de Amerikaanse Merrilee Liddiard is sowieso een ontdekking. Het staat vol met hippe en verrassende knutselprojecten waarvan je de meeste meteen met je kids wil gaan maken. Dat is waarschijnlijk ook meteen de reden dat deze uitgever graag een boek met haar wilde maken.

Merrilee is illustrator, ontwerper en moeder van drie kids: twee jongens en een meisje. Toen Merrilee begon met het maken van dit boek, had zij een speels, inspirerend en verbazingwekkend mooi boek voor ogen. Om dit boek te kunnen maken, werkte zij samen met een fotograaf, een styliste en een ontwerper.

Het boek Playful is inmiddels ook in Nederland te koop. -nog wel in de Engelse variant- In het boek kun je voor en samen met je kinderen allerlei dingen maken zoals een kartonnen kasteel, masker, een Piñata, ridderspullen, een heleboel vrachtwagens, papieren poppen, allerlei speelgoed en nog veel meer.

Ook de trapeze pop van de cover kun je namaken waardoor je zelfs de cover van het boek zou kunnen reproduceren met je eigen kids: hoe leuk is dat? De foto’s in het boek zijn sowieso prachtig en met recht ‘Playful’ en de styling ervan is perfect gedaan. De diy’s zijn heel afwisselend, zowel in materiaal als in technieken en niet moeilijk te maken. Het is ook erg handig dat de patronen en voorbeelden die je nodig hebt om sommige projecten te maken, opgenomen zijn in het boek.

 

 

 

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.