Er is 5 jaar aan de animatiefilm Trippel Trappel Dierensinterklaas gewerkt. De wereldpremière vond plaats in Utrecht tijdens het Nederlands Film Festival. In deze film besluiten een groepje bevriende huisdieren dat ze ook cadeautjes willen op pakjesavond. Huisdieren zijn toch ook altijd lief en het is tenslotte niet eerlijk dat zij niets krijgen op pakjesavond.

Deze huisdieren zijn niet de doorsnee kat en hond die je dan vaak in een dergelijke film tegenkomt maar een wandelende tak (Takkie), een kanarie (Kari) en een fret.(Fretje genaamd) Als ze er na het maken van hun lijstjes achter komen dat het al bijna Pakjesavond is, besluiten ze dat ze, om een kans te maken op pakjes, het lijstje dan maar als de wiedeweerga bij Sinterklaas zelf moeten afleveren op zijn stoomboot. Als het groepje, na een enerverende reis, eindelijk op de stoomboot aankomt, lijkt het plannetje alsnog in duigen te vallen door een gemeen ratje. Maar gelukkig is Sinterklaas in deze film nooit ver weg.

De vriendjes leren elkaar onderweg nog beter kennen, zo is Fretje naast grappig ook eigenwijs, onbesuisd en hebberig, is Takkie een grappige wijsneus en kan de verlegen Kari niet vliegen. De film is erg om te lachen en de kids zullen op het puntje van hun stoel zitten tijdens de met veel vaart in beeld gebrachte reis van de dierenvrienden met alle net-niet rampjes die er bijna gebeuren.

Deze met heel veel liefde gemaakte film is nu al een klassieker die de kids ieder jaar met Sinterklaas opnieuw en opnieuw zullen willen zien. Trippel Trappel Dierensinterklaas is niet met de computer gemaakt maar ouderwets met de hand getekend. De vrolijke liedjes dragen bij aan het gevoel hier met een eerste Nederlandse tekenfilm-hìt te maken te hebben. De oer-Hollandse tafereeltjes en tradities die in de film verwerkt zijn, zorgen voor veel herkenning en nostalgie bij de volwassen mee kijkers. Een ouderwetse aanrader dus, deze film.

 

Duur 64 minuten

Productietijd: 5 jaar

Budget: 1 miljoen+

Genre: een handgetekende film waar zo’n 100 tekenaars aan hebben gewerkt.

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.