Om je inspiratie te geven voor het inrichten van een peuter kamer hieronder de vrolijke kinderkamer van Charlotte.

Op de bovenste verdieping van een jaren-30 huis in Voorburg is de stippen kamer van de bijna 3-jarige Charlotte. Deze mooie lichte kinderkamer heeft een paar schuine hoeken, door de meubels handig neer te zetten, zijn de schuine wanden in deze kamer een pre geworden.

Ze geven de kamer nog meer sfeer door de leuke hoekjes die op deze manier ontstaan zijn. De stippen gordijnen van Charlotte’s kamer waren de inspiratie voor de kamer. Op de muren zit geen behang maar deze is gewoon geverfd. De cirkels op de muur zijn omtrekken van een grote schaal op karton die meerdere keren is uitgeknipt. Daarna zijn de cirkels en alle onderlinge afstanden goed uitgemeten zodat het patroon klopt en alle afstanden even ver zijn.

De commode en het houten krukje zijn met krijtverf beschilderd vanwege de mooie matte oude uitstraling. Charlotte speelt veel op haar kamer met vriendinnetjes met de houten poppenwagen en bekijkt graag boekjes op het bankje. Een peuter kamer inrichten kun je nog voor een groot deel zelf doen, oudere kids willen meestal inspraak.

Het rood met wit geeft het geheel een frisse en dynamische look. Kleine kinderen zijn dol op de sprekende rode kleur in deze kamer en door het stippen patroon wordt de creativiteit gestimuleerd. Omdat het thema consequent is doorgevoerd in de kamer en de kamer niet te vol is, is deze kamer, ondanks de rode kleur toch rustig genoeg om in te slapen.

  • De wekker op het krukje is van Babyzoo
  • De paddenstoelenlamp is van Heico
  • Het bankje is van Kidsriver, type London
  • De kussens op het bankje zijn oa van Pakhuis Oost
  • Het kinderbed is de Zwaan van de Camilla Collection en het dekbed is van Dami (type Dotty Spotty)

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.