Wist jij dat in er in Nederland 33.000 kids tussen de 0 en 18 jaar niet in hun eigen bed kunnen slapen? En dat dit komt omdat ze zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht?

De stichting Het Vergeten Kind ( voorheen de Guusje Nederhorst Foundation) zet zich volledig in voor kinderen in heel Nederland die door omstandigheden niet thuis op kunnen groeien en daardoor moeten verblijven in opvangcentra met geen of weinig speelvoorzieningen en beperkte traumabegeleiding. Deze opvangcentra zijn verspreid door heel Nederland en soms moeten de locaties ervan zelfs geheim blijven om de veiligheid van deze kinderen te garanderen. Omdat je weinig over deze groep kinderen hoort, worden ze vaak makkelijk vergeten. Het Vergeten Kind is opgericht om juist deze kinderen in het zonnetje te zetten en hen een zorgeloze, veilige en vrolijke leefomgeving te bieden. Dit zodat deze kinderen een échte kans krijgen op een eerlijke start van een waardevol leven.

Oprichter Dinand Woesthoff zegt hierover:

“Het is onvoorstelbaar wat voor kinderleed je gewoon ‘om de hoek’ aantreft… Deze kinderen mogen we niet vergeten! Naast onze huidige werkzaamheden, is het onze missie om de problemen voor ‘vergeten kinderen’ in Nederland eerder te kunnen signaleren, zodat we er samen iets aan kunnen doen: oplossen of in ieder geval verzachten. Het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal, dat willen we niet vergeten. Samen maken we het verschil. Daarom Het Vergeten Kind: Ieder kind een lach. Zo moet het toch zijn?” Als je meer wilt lezen over de stichting Het Vergeten Kind en waar deze zich precies voor inzet, klik dan hier.

Wil jij samen met jouw kinderen iets doen voor deze kids? Knutsel, kleur, plak of schrijf dan samen met hen jullie wensen voor deze kinderen op deze vlag. Elke vlag is een handtekening voor een vergeten kind. Alle ingestuurde vlaggen van deze vrolijke handtekeningenactie vormen samen een grote slinger die tijdens de aftrap van de Week van Het Vergeten Kind op donderdag 29 januari het Spuiplein in Den Haag zal versieren. Je kunt de vlaggen opsturen naar: Het Vergeten Kind, 1e van der Kunstraat 286, 2521 AV Den Haag of inleveren bij de dichtstbijzijnde Bruna-vestiging, dit kan tot 23 januari.

Stichting-Het-Vergeten-Kind

 

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.