Ben jij ook zo dol op retro en de vintage look? Dan kun je op straat in New York verrast worden door een volledige nagemaakte badkamer, eetkamer of woonkamer.  De spullen waarmee deze levensechte sets zijn opgebouwd, zijn afgedankte spullen die vaak ook op straat zijn gevonden.

De sets zijn lekker campy opgebouwd: een bloemetjesbank wordt gecombineerd met bruin ladekastje en een redelijk lege kerstboom. Of voor een ouderwets blauwe tegelwand die echt te vinden is op straat in New York met daarvoor een blokkenzeil met daarop een blauw bad op pootjes. Of een wit rekje met mandjes op wieltjes dat ik zelf ook ooit eens met het grofvuil heb meegegeven.

De sets zijn gemaakt en bedacht door Justin Bettman en Gözde Eker vanuit de behoefte om hele strak geregisseerde en gestileerde beelden te maken. En dan met een minimaal budget. Door op straat te fotograferen, sparen ze een studio uit en de gevonden meubels zijn gratis. Door de enthousiaste reacties van mensen op straat, besloten ze de sets te laten staan en mensen uit de nodigen deze ook voor foto’s te gebruiken. En als ze daarbij de hashtag #Setinthestreet gebruiken, kan de fotograaf het resultaat ook bekijken.

De sets worden midden in de nacht opgebouwd en bij het eerste licht maakt Justin (what’s in a name :-)) de foto’s. Als New York dan ’s morgens goed en wel wakker is, zien ze het surrealistische beeld complete kamer midden op straat. Bij de ingezoomde foto’s zie je ook geen verschil, de uitgezoomde foto’s maken het beeld extra mooi. Afgelopen Valentijnsdag werd er door dit team zelfs een set opgebouwd speciaal om het voor een man mogelijk te maken zijn vriendin op een originele manier ten huwelijk te vragen.

Ook dit project gaat er uiteindelijk om dat mensen te veel weggooien. En dat als je diezelfde spullen in een nieuwe setting ziet, spreken ze mensen weer opnieuw aan op hun eigen manier. Inmiddels is de hashtag #setinthestreet een fenomeen op Instagram. Hieronder zie je de originele foto’s door Justin Bettman en wat andere New Yorkers met de sets hebben gedaan.

En als eerste zie je de set die vandaag opgebouwd werd midden op TimesSquare /Manhattan

(voor bron vermelding van de foto’s- klik per foto op “opslaan als”)

straatfotografie-Justin-Bettman-New-York-#setinthestreet-twitter-@JRart

 

straatfotografie-Justin-Bettman-New-York-#setinthestreet-twitter-@TimesSquareNYC

 

 

straatfotografie-Justin-Bettman-New-York-#setinthestreet straatfotografie-Justin-Bettman-New-York-#setinthestreet straatfotografie-Justin-Bettman-New-York-#setinthestreetstraatfotografie-Justin-Bettman-New-York-#setinthestreetstraatfotografie-Justin-Bettman-New-York-#setinthestreet straatfotografie-Justin-Bettman-New-York-#setinthestreet straatfotografie-Justin-Bettman-New-York-#setinthestreet straatfotografie-Justin-Bettman-New-York-#setinthestreetstraatfotografie-Justin-Bettman-New-York-#setinthestreetstraatfotografie-Justin-Bettman-New-York-#setinthestreet

 

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.