Het antwoord op bovenstaande vraag zal voor iedereen in eerste instantie zijn; niet zo hoog.. of meer waarschijnlijk zal het antwoord zijn dat een olifant helemaal niet kan springen. Dat is ook wel waar maar niet in de wereld van Nicolas Deveaux.

Deze prijswinnende regisseur combineert zijn passie voor film met die voor dieren. Hij wil kijken in hoeverre hij realistische films kan maken met behulp van de computer. De beelden die hij creëert, omschrijft hij als grafische vormgeving die de schilderkunst benadert.

Het filmpje dat hij bijvoorbeeld heeft gemaakt met in de hoofdrol dus een grote olifant die met flapperende oren rondspringt op een trampoline is geweldig om te zien. De olifant maakt meerdere salto’s en loopt naar afloop weer cool de zaal waar het filmpje plaatsvind, uit.

Als bonus hieronder ook het onweerstaanbare filmpje van de giraf die een achterwaartse salto van de hoge duikplank maakt. Klik hier voor alle filmpjes van Nicolas Deveaux, echt de moeite waard!

Btw, volwassen olifanten kunnen inderdaad niet springen, baby olifantjes lukt het af en toe nog wel. De belangrijkste reden is dat de gewrichten in de poten te dicht op elkaar zitten waardoor ze hun poten niet goed genoeg kunnen buigen om zich af te zetten.

 

 

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.