Geef je binnenkort een etentje voor collega’s of ben je aan de beurt voor de kookclub met vriendinnen? Je kunt dan fijn voor de dag komen met een of meerdere gerechten waar je eetbare bloemen in verwerkt. Je voegt meteen kleur toe aan je food, een fris accent, een extra smaak en zelfs soms een bite. Ook zitten er wat vitamine en mineralen in.

Bloemen die eetbaar zijn, zijn onder andere Goudsbloemen, Lavendel, Orchideeën, Leeuwenbekken, Afrikaantjes, Rozen, Begonia’s en Anjers.

Als gaat koken met bloemen, voeg je die als laatste toe aan je gerecht omdat je er verder niets mee hoeft te doen en je ze meteen kunt eten.

Je kunt niet zomaar alle bloemen eten, als je bloemen gaat eten, telt niet alleen de soort maar ook de manier waarop ze gekweekt worden is dan belangrijk. Dus niet zomaar bloemen uit de tuin plukken maar haal ze bij de groenteboer of online.

 

Over de auteur

Muriel

Woont met man, twee dochters, een zoon en een bejaarde kater in Voorburg. Geniet van het dorpse leven aan de rand van de stad. Houdt van koken en bakken, en dan met name suiker- en glutenvrij. Gaat graag twee keer in de week een rondje hardlopen. De hele week is het een zoete inval van vriendjes en vriendinnetjes. Doordeweeks wordt er met grote regelmaat lunch geserveerd aan een kind of 6 en ook in het weekend lopen buurkinderen in en uit. Is ook dol op gezellig borrelen en eten met vrienden.