Al 25 jaar is Kate Moss een echt fashion icoon, vanaf het moment dat ze op jonge leeftijd op een vliegveld werd ontdekt, was ze populair en dat is ze gebleven. Daar doorbraak kwam toen ze het vaste gezicht van Calvin Klein werd. Ze heeft ook gewerkt voor onder andere Gucci, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Chanel, en Missoni. Dit heeft ze bereikt ondanks haar geringe lengte van ongeveer 1,70 meter. Haar lengte is niet precies bekend, haar modellenbureau zegt dat ze 1,73 meter is maar anderen beweren dat ze kleiner is.

In 2007 verkocht TopShop de eerste collectie van haar ‘Kate Moss for Topshop label’. Dit label bevat mooie items die geïnspireerd zijn op haar eigen stijl. Een deel van de ‘Kate Moss for Topshop’ collectie werd dit haar gelukkig ook in de Nederlandse Bijenkorf verkocht zodat je makkelijk een item kon scoren. Kate heeft een dochter, Lila en is nu getrouwd met Jamie Hince. Ook haar bruiloft bracht mode-inspiratie. De retro kanten jurk van John Galliano die ze daar droeg, werd een trend.

Ondanks alles dat ze heeft bereikt en het mode-icoon dat ze is geworden, geeft ze bijna nooit interviews. Maar dat is nu veranderd omdat ze in februari 204 is gestart als fashion redacteur van de Britse Vogue. In de december editie van de Engelse Vogue tref je heel veel Kate. Middels het magazine kun je rondkijken in het huis van Kate. In haar tuin tot aan haar grote tassen collectie.

Als je deze editie koopt, kun je kiezen uit twee covers, eentje zonder make-up en eentje waarbij Kate in de huid kruipt van Brigit Bardot. De covers zijn gefotografeerd door Mario Testino, die ook een shoot heeft verzorgd in deze editie waarbij de stijltjes die Kate populair heeft gemaakt, allemaal aan bod komen. Ook heeft Kate een mode-shoot geproduceerd in de december editie met heel veel modellen waaronder Suki Waterhouse en Cara Delevingne.

En kun je haar favoriete dingen ontdekken, van de plekken waar ze graag heen gaat tot de mensen die ze bewonderd. In het filmpje hierboven vertelt Kate meer over deze Vogue en hieronder zie je de eerste beelden.

 

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.