Word ik blij van mijn leven? Wat als je je leven zou veranderen? Soms kom je op You Tube een filmpje tegen dat zo inspirerend is dat je het filmpje wil delen.

Af en toe denk je er wel eens wat als ik mijn leven over een andere boeg zou gooien. Meestal blijft het bij denken alleen omdat praktische bezwaren in de weg lijken te staan. Maar Jerome Jarre laat zien dat er echt veel mogelijk is als je gewoon in het diepe springt. In bovenstaand  filmpje vertelt Jerome op een vlotte manier zijn bijzondere levensverhaal. Als zoon van een alleenstaande moeder wordt hij international zakenman en later zelfs een grote Vine-personality.

Als Fransman Jerome Jarre in China een Engelstalige mede-backpacker ontmoet, leert hij van hem niet alleen Engels maar ook  een nieuwe manier om naar zijn leven te kijken. Deze vriend vraagt hem namelijk “Just imagine you’re 99 years old and you’re on your deathbed, all of a sudden you have the chance to come back to right now, what would you do?”

Dat is een goede vraag om over na te denken. Als je het allemaal anders kon doen, wat zou je dan veranderen? En welke keuzes zou je dan anders maken. Jerome richt zijn leven daarna helemaal in op basis van de vraag die zijn vriend hem stelde. En dat heeft hem veel gebracht. Dit is een krachtig filmpje, het kijken zeker waard. Wat Jerome aan het eind van het filmpje doet is wat minder geloofwaardig is en tegelijkertijd wel stoer.

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.