Er zijn heel veel webshops waar je natuurlijk kleding, meubels en zelfs eten kunt kopen. Maar een webshop waar je dieren kunt kopen, die was er nog niet. Maak je geen zorgen, die is er nog steeds niet echt. Maar zou het niet leuk zijn als je een hond, een kat of een cavia zou willen nemen, je die al via een website een beetje zou kunnen uitzoeken?

Als je voor een huisdier kiest, bereid je je natuurlijk voor en maak je een weloverwogen keuze maar daarna wil je kunnen kijken, kiezen en ‘kopen’. Dan is het goed om te weten dat je behalve bij gerenommeerde fokkers, ook terecht kunt in een asiel. Je kunt zelfs ’s avonds vanuit je luie stoel al een beetje rondneuzen in het assortiment en kijken welke dieren er allemaal zijn.

Alle asiels in Nederland zijn namelijk aangesloten bij de website ikzoekbaas.nl van de Dierenbescherming. Inmiddels kijken zo’n 150.000 mensen per maand of hun nieuwe huisdier op deze website staat. Naast honden, katten, konijnen en bijvoorbeeld vogels kun je ook regelmatig weidedieren op deze site vinden zoals geiten, schapen of varkens. Deze weidedieren zijn door middel van een inbeslagname weggehaald bij de vorige eigenaar en hebben dus al het een en ander meegemaakt zoals mishandeling of verwaarlozing.

Naast de website ikzoekbaas.nl,  heeft de Dierenbescherming nu een app voor Android en IOS gelanceerd, die gratis te downloaden is via Google Play en in de App Store. Net als op de website, kun je in de app het aanbod van dieren filteren op eigenschappen zoals groot of klein en of het dier met andere dieren samen gehouden kan worden bijvoorbeeld. Wat ook heel handig is, is dat je in de App jouw voorkeuren met betrekking tot het gewenste dier kunt vastleggen. Zodra er dan een dier in het asiel komt dat aan jouw voorkeuren voldoet, krijg je daar via een pushbericht direct een melding van.

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.