Wouter draait handig onze huurauto vanaf de luchthaven de rondweg op. Ik kijk met grote ogen om me heen. Langs de weg doemen grote borden op van de clubs op het eiland.

‘Openingsfiesta at Amnesia!’ kopt er één. ‘David Guetta in Pacha!’ schreeuwt de ander. ‘Each week!’

‘Huh’, zeg ik tegen Wout. ‘Komt David Guetta hier elke week?’Ja, knikt Wouter terwijl hij een slingerende scooter inhaalt. ‘Die vliegt gewoon heen en weer.’

‘Vet! Gaan wij dan ook een keer?’ grijns ik. ‘Meh’, schokschoudert Wout. ‘Is duur en niet zo boeiend met  z’n tweeën. Daarbij zitten we niet in Ibiza stad. Jij wilde niet te dicht bij het uitgaansgebied zitten, remember?’ Ach ja, dat is ook zo. Het leek me huwelijksreis-achtiger om romantisch sangria te drinken op een afgelegen strand.

We zijn hier namelijk op huwelijkreis. We wilden iets warms, niet te ver weg en niet te duur. Ibiza is twee uur vliegen en was volgens Wouter, die hier al eens eerder kwam, niet alleen maar party eiland maar ook heel mooi en rustiek. De ideale bestemming voor een honeymoon.

In de dagen die volgen blijkt dat hij gelijk heeft. Het eiland is klein en overzichtelijk en kenmerkt zich door talloze rustige strandjes. We rijden rond, eten paella aan het strand, pootjebaden in zee en lopen over de hippie markt, een bekende toeristenattractie op het eiland. De sfeer is rustig en bohemian. Al rijdend zien we veel witte, vierkante huisjes, eenzaam liggend aan kronkelpaadjes en met uitzicht op zee of op rijen olijfbomen. De aarde is rood en droog. Nu, eind mei, is de temperatuur heerlijk: 25 graden met een klein briesje. Maar de natuur verraadt dat het zomers bloedheet wordt.

We bezoeken ook Ibiza stad. Hier verwacht ik de partyscene van het eiland aan te treffen, maar daar kom ik bedrogen uit: Ibiza stad is kleinschaliger en idyllischer dan ik me had voorgesteld en heeft geen grote boulevard met een lange rij van clubs aan het strand. “Dat komt omdat de clubs verspreid liggen over het eiland”, verklaart de alwetende Wouter.

Wel heeft Ibiza stad ontelbaar veel winkeltjes met schattige spullen. Sieraden, hippie jurkjes, handgemaakte meubels: het zen-achtige hippie imago van het eiland wordt ook hier zorgvuldig gecultiveerd. Een leuk stuk van Ibiza stad is het hoger gelegen ‘D’alt vila, oftewel ‘Oude stad’. Dit deel van de stad bestaat uit veel van de kenmerkende witte huisjes, steile smalle paadjes en diverse uitkijkpunten voor een schitterend uitzicht over zee.

We struinen enthousiast door de straatjes en eten tapas bij een klein restaurant. ’S Avonds wordt de sfeer uitbundiger en drinken we cocktails op de loungestoelen van een leuke bar. Toch klopt het Ibiza plaatje in mijn hoofd nog niet helemaal met de werkelijkheid. ‘Mooi dit, maar waar zijn alle rood verbrande zuipende jongeren dan?’ dring ik aan bij Wouter.

‘Wil je die echt zien?  Dan weet ik waar we morgen heen gaan’, lacht Wout. En zo ontdek ik de volgende ochtend een plek die eruit ziet zoals ik Ibiza oorspronkelijk voor ogen had: Play dem Bossa. Een kleine kustplaats naast Ibiza stad, die tot mijn plezier bestaat uit neonborden, meisjes met te korte rokjes, ‘s ochtends bier drinken aan het zwembad en proppers op het strand.

We drinken er koffie tussen de schor schreeuwende Britten die aan hun kater ontbijtje zitten en ik voel me oud. ‘Voel je je hier nou op je plek, mevrouw?’ plaagt Wouter.

‘Nee, maar het is gewoon leuk als je vooroordeel wordt bevestigd’, grijns ik. ‘Maar nu heb ik weer genoeg gezien. Waar gaan we zo heen? Naar een rustiek, idyllisch strandje aan de andere kant van het eiland?’

Dit is een stukje jeugdnostalgie waar ik makkelijk afscheid van kan nemen. Hoewel zo’n feestje met David Guetta misschien toch nog weleens leuk is’ om nog eens voor terug te gaan…

ibiza-vakantie-Reisblog-Maaike

Ibiza-strand-reisblog-maaike Ibiza-Stad-oude-stad-Ibiza-reisblog-Maaike

Over de auteur

Maaike

Maaike woont in Nijmegen met grote liefde Wouter en kat Freddy. Ze is gek op dieren, gezelligheid met familie en vrienden, eten, chicklits, dansen, cocktails en chocola. Vorig jaar vertrok ze met Wouter voor 3 maanden naar (Zuid) Amerika om de het leven aan de andere kant van de wereld te ontdekken. Met een flinke dosis humor en oog voor detail schrijft ze voor Stessa.nl over haar reiservaringen. Haar motto? _The best way to do it, is to do it!_