Burning Man 2014 in 33 coole foto’s

Inspirerend evenement

Lijkt het je wat om 7 dagen in de woestijn te zijn zonder te kunnen douchen, internet te hebben of mobiel bereik? Voor het uberhippe festival Burning Man zou je dat wel over hebben.

Wat is Burning Man?

Het prachtige 7-daagse kunst en cultuurfestival is niet te vergelijken met andere festivals. Eigenlijk is het meer een tijdelijke stad, midden in de woestijn in Nevada /Amerika. Het festivalterrein heeft de vorm van een enorme cirkel waar omheen in een halve cirkel het tentenkamp staat. In de grote cirkel zelf staan allerlei kunstzinnige installaties. En omdat het terrein zo groot is, rijdt iedereen op de fiets rond.

Overdag genieten ongeveer 70.000 dansende en fietsende mensen (Burners) op het terrein van het vaak mooie weer, (40 graden+), de (rijdende) installaties, hun zelfredzaamheid en het met elkaar zijn. ’s avonds gaan de duizenden lichtjes aan en worden de installaties super mooi verlicht.
Een hoogtepunt tijdens het festival is het verbranden van de houten 10 meter hoge Burning Man zelf. Het sfeertje tijdens Burning Man is mede zo bijzonder omdat in deze tijdelijke en experimentele maatschappij geld niet mag worden gebruikt. Het is de bedoeling dat er een geefmaatschappij ontstaat tijdens het festival. Ook wordt je tijdens dit fotogenieke event uitgedaagd om mee te doen aan de kunstzinnigheid en zelfexpressie.

Omdat het evenement plaatst heeft in de woestijn, kun je niet zomaar onvoorbereid naar Burning Man. Op de officiële site van Burning Man staan heel veel tips over hoe je je bijvoorbeeld kunt voorbereiden op het weer en de hoeveelheid zand. Je kunt je bezoek aan Burning Man ook plannen via een travel-organisatie. Zij kunnen veel dingen zoals onderdak, water (niet om te douchen dus) en eten tijdens het festival verzorgen. Als je geld genoeg hebt, zoals modellen, internetmiljonairs of (film)sterren, doe je het anders. Dan laat je voor ongeveer 25.000 dollar een luxe tent of caravan neerzetten met airco en lekker zachte bedden. En zorg je dat een chef de sterren van de hemel kookt. Ook je creatieve kostuums liggen bij aankomst gewoon voor hen klaar. Ook fijn op zich maar uiteindelijk is het festival voor iedereen hetzelfde. De organisatie gaat daarin zelfs zover dat ze van te voren ook niet de (vaak best grote en bekende) namen bekend maken van degene die gaan optreden. Als je ooit de kans krijgt om te gaan, zeker doen.

 

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.