Om eerlijk te zijn had ik tot een tijdje geleden niet zoveel met bloemen en planten in huis. Buitenshuis, in de tuin, het bos of het stadspark was en ben ik dol groen. Maar om nu in huis in de hoek van de kamer een plant te zetten (of erger nog in de vensterbank) dat sprak me niet aan. Ook vond ik de bossen bloemen die je kon kopen vaak een beetje fantasieloos en standaard.

Dol op bloemen en planten

Inmiddels staan in mijn werkkamer een paar cactussen te pronken. Ook koop ik regelmatig een bos met verschillende bloemen die ik over steeds andere kleinere vaasjes verspreid door de woonkamer zet. Super leuk en gezellig om met de kids te doen.

Voor inspiratie kijk ik ook regelmatig op de sites mooiwatbloemendoen.nl en mooi wat plantendoen.nl. Deze geweldige inspiratiesites zijn een plezier om te bezoeken. DYI’s, kijkjes in bloemenkassen, bloemen die in de cosmetica zijn verwerkt, verzorgingstips zijn een paar van de topics op mooiwatbloemendoen.nl te vinden zijn. Idem op de plantensite waar ook veel verrassende artikelen te vinden zijn.

Prachtige online glossy met internationale allure

Nu heeft Bloemenbureau Holland, de maker van bovenstaande sites, de lat nog wat hoger voor zichzelf gelegd. Zij hebben een werkelijk schitterend digitaal magazine ontwikkeld dat The Green Gallery heet. Met dit online magazine willen ze de lezers “verbazen, verrassen, prikkelen, kietelen en laten genieten” van groen. Het blad is ontwikkeld in de beste tradities van de papieren glossy’s.

Dat ze echt die kant op wilde, blijkt ook wel uit het feit dat voor The Green Gallery fotografen van onder andere Vogue en W Magazine beelden geschoten hebben en er stylisten van Elle aan gewerkt hebben om de mooiste plaatjes te maken. Ook hebben er internationale bloggers aan het blad gewerkt met een liefde voor bloemen en planten.

Mijn favoriete artikelen uit deze editie

De eerste editie gaat over bloemen in combinatie met “food, fashion, art, design en interieur.” Mijn favoriete artikelen zijn het interview met Australische fotograaf Luisa Brimble. De bloemenfoto’s van Luisa zijn prachtig en bijna poëtisch. De originele kijk van Katja Gruijters op bloemen en wat je daar mee kunt doen is een verrassend en inspirerend verhaal.

De prachtige (foto’s van de) taartjes van de Zweedse food blogger Linda Lomelino maken meteen duidelijk waarom zij meer dan 450.000 volgers op Instagram heeft. En het fashion artikel levert prachtige plaatjes op.

Er zijn twee dingen die wellicht voor verbetering vatbaar zijn. Er is gekozen om het blad beeldvullend op je scherm te presenteren. Als je zoals wij, een groot beeldscherm hebt, is dat wellicht net too much. En naar de navigatie, zoals bijvoorbeeld bij het fashion artikel, is het soms even zoeken. Al met al is The Green Gallery een mooie productie geworden en kijk ik nu al uit naar de volgende editie die in oktober verschijnt.

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.