Nieuwe website van Blake Lively Preserve

Preserve, de nieuwe website van GossipGirl’s Blake Lively, laat mooie dingen zien, gemaakt door Amerikanen zoals kleding, servies, kussens, tafels en eten. Deze spullen zijn vaak ook meteen via deze website te koop. Door het vertellen van de bijbehorende verhalen en alles in kaart te brengen wil zij creativiteit koesteren.

Al met al is Blake twee jaar bezig geweest om de site te ontwikkelen. In een interview vertelde zij dat haar man, de smakelijke Ryan Reynolds, nauw betrokken is geweest bij de ontwikkeling en het idee van de website. De site is warm en inspirerend met de prachtigste fotografie sinds tijden. Het taalgebruik is een beetje te wollig. Ook is de structuur van de site is niet super duidelijk maar Preserve heeft een geweldig sfeertje. Beetje Amerikaans/country & een tikkeltje “moody” op een prettige manier.

Hoewel het een commerciële site is, wil Blake ook wat terug geven aan Amerikaanse kids die het niet zo goed hebben. Met 5% van de opbrengst van de verkopen via deze site verzorgt ze voor minder bedeelde kinderen maaltijden, dekens en truien. Als de site groter wordt en meer geld oplevert, wil ze nog meer gaan doen voor deze doelgroep. Ze werkt daarvoor samen met een Amerikaanse goede doelen organisatie die zich richt op thuisloze en kansarme kids.

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.