Naast het tv-programma Boer zoekt Vrouw en het immer populaire kamperen bij de boer, kun je nu ook trouwen op een boerderij in boerensfeer, de zgn. barn wedding. Als je op zoek bent naar een sfeervolle locatie die niet te duur is, waar genoeg parkeergelegenheid in de buurt is en waar gasten vaak ook nog kunnen blijven slapen denk dan eens aan een barn wedding.

Deze locaties zijn vaak ook heel fotogeniek, je hebt er veel ruimte waardoor je tot in de late uurtjes een feest kunt houden zonder iemand last heeft van de herrie. Je kunt als het mooi weer is, zelfs wellicht in het open veld trouwen. Het is wellicht wel wat geregel om alles te decoreren en alle meubilair op de locatie te krijgen. Een cateraar kan naast het eten, ook op locatie het servies en de glazen e.d. verzorgen.

Tips voor een barn wedding

Om een mooie sfeervolle barn wedding te hebben deze tips om de boerderij helemaal naar je (trouw-) hand te zetten.

  • Hang heel veel snoeren met lampjes op, dit geeft meteen veel sfeer en omdat boerenschuren vaak donker zijn, los je het licht probleem ook meteen op.
  • Zet daarom ook veel windlichten her- en der neer, je kunt ook alle gasten er bijvoorbeeld eentje mee laten nemen.
  • Verwerk ook veel jute in het decor, bijvoorbeeld in kussens op stoelen e.d., het is een goedkoop materiaal en ziet er prima boers uit.
  • Als je een kleuraccent aan wilt brengen, kan ook een wit accent zijn, is het geweldig om overal vlaggenlijntjes op te hangen.
  • Denk voor plaatskaartjes eens aan kleine schoolbordjes en zet de bloemen op de tafels in kleine glazen flesjes of in de welbekende Mason Jars.
  • Hang veel lange witte of gekleurde linten in bomen en aan de balken in de schuur, ook lampionnen en glazen flessen met een waxine lichtje, kun je mooi aan touwtjes in bomen hangen.

Onderstaande typische Amerikaanse vintage-style jaren 20 barn wedding is mooi gestyled. Ook als je voorlopig niet gaat trouwen kun je met deze foto’s fijne inspiratie op doen voor bijvoorbeeld een herfst schuurfeest.

fotografie: www.corbingurkin.com

Over de auteur

Muriel

Woont met man, twee dochters, een zoon en een bejaarde kater in Voorburg. Geniet van het dorpse leven aan de rand van de stad. Houdt van koken en bakken, en dan met name suiker- en glutenvrij. Gaat graag twee keer in de week een rondje hardlopen. De hele week is het een zoete inval van vriendjes en vriendinnetjes. Doordeweeks wordt er met grote regelmaat lunch geserveerd aan een kind of 6 en ook in het weekend lopen buurkinderen in en uit. Is ook dol op gezellig borrelen en eten met vrienden.