De USA heeft, net als een groot deel van de westerse wereld, een afvalprobleem. De gemiddelde Amerikaan produceert meer dan 4 kilo afval per dag!  Dat is het dubbele van wat het 50 jaar geleden was en het dubbele van wat iemand in West-Europea produceert. Fotograaf Gregg Segal heeft een fotoserie gemaakt die dat in beeld brengt. Deze heeft als titel ‘7 Days of Garbage‘.

Daarin heeft hij vrienden, buren en kennissen gefotografeerd in het midden van de troep die ze in 1 week hadden veroorzaakt. Voor de foto’s heeft jij geprobeerd om een dwarsdoorsnede van de Amerikaanse bevolking in beeld te brengen. De foto’s zijn allemaal gemaakt in de tuin van de fotograaf, behulp van zand of water werd er steeds een andere omgeving gecreëerd.

De mensen zijn van bovenaf gefotografeerd tussen hun afval zodat het lijkt of ze in een soort nest liggen. De foto’s zijn gemaakt om je aan het denken te zetten over de hoeveelheid afval die je produceert en de fotograaf zal door blijven werken aan nieuwe foto’s voor deze serie.

En heeft zelf ook geposeerd voor een foto samen met zijn vrouw en hun zoontje. Dit deed hij omdat hij niet alleen naar andere mensen wilde wijzen maar wilde laten zien dat iedereen moet nadenken over manieren om minder afval te produceren. En dat kleine dingen het verschil kunnen maken, ook omdat veel afval onnodig is als je er wat langer over nadenkt.

In de shoot is te zien dat sommige mensen meer afval produceren dan anderen. Ook wilde niet iedereen al zijn afval meenemen naar de fotoshoot of het gênantere afval. Bij de mensen die hun vuilnis niet censureerde, zaten de wat goordere items. Kijk maar en zoek waar de vieste dingen liggen.

 

Over de auteur

Monique

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytrip naar Parijs, New York of Berlijn. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Zou nooit uit het centrum vertrekken, ook niet toen er kinderen kwamen. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.