Waarom het tijd is om actief te worden op Instagram.

Instagram is natuurlijk allang hartstikke populair. Vooral onder jongeren is Instagram de social media place to be. Toch merk ik dat veel vrouwen nog niet zo goed weten wat ze met dit platform aan moeten. Ben jij ook iemand die je buurmeisje op Instagram volgt, waarna het eigenlijk wel ophoudt? Zonde, want op Instagram valt zoveel te zien, lezen, leren en lachen! In deze post geef ik je 5 Instagram accounts om te volgen. En vertel ik je waarom Instagram jouw leven gaat verrijken.

1) Omdat Instagram dé plek is om stijlinspiratie op te doen. Natuurlijk kan dit ook op (mode)blogs, maar op Instagram gaat het sneller en gemakkelijker. Bovendien zijn steeds meer bloggers actiever op Instagram dan op hun blogs.

2) Als visitekaartje. Vooral voor creatieve mensen kan een Instagram account echt je visitekaartje zijn. Als fotograaf zet je ‘m vol met je foto’s, als illustrator vol met je illustraties. Ook kun je op jouw account toffe quotes delen, je make-up skills laten zien of op een andere manier delen wie je bent.

3) Omdat je huisdier zo grappig is. Heb jij een kat met humor thuis? Die zal voor instant succes zorgen op Instagram! Ook andere dieren – honden, konijnen, of zelfs een varken – doen het goed op dit medium. Zeker als je hem/haar een pakje aantrekt, ook filmpjes maakt en wanneer hij/zij een opvallend uiterlijk heeft.

4) Omdat je op de hoogte blijft van je favoriete celeb. Want zeg nou zelf: van wie die je fan bent, wil je álles weten, toch? Natuurlijk kun je wekelijks de Grazia lezen, maar ze op Instagram volgen is actueler én sneller.

5) Om tutorials te kijken. Natuurlijk kan dit ook op YouTube, maar daar moet je maar net geduld voor hebben. Op Instagram kun je mini filmpjes zien, die vaak net zo leerzaam zijn.

6) Om je fotografie skills te verbeteren. Wie zegt dat ze ‘gewoon maar wat’ op Instagram zet, liegt vast minimaal een héél klein beetje. We willen toch allemaal met de leukste plaatjes met de mooiste filter op de proppen komen, als het erop aankomt. Het is maar een telefoon en het is maar een app, maar toch zul je zien dat je meer kijk krijgt op fotografie bij veelvuldig Instagram gebruik.

7) Omdat je er mensen kunt “ontmoeten” met dezelfde passie. Zoek op hashtags en op de ‘bladerpagina’ naar mensen die net als jij net een baby hebben, van cactussen houden of shopaholic zijn. Het is gezellig om online bij elkaar te “buurten”!

instagram-accounts-om-te-volgen-Fashionisaparty-Instagram-Suz

Hieronder laat ik jullie 5 van mijn favoriete Instagram accounts zien. Als jullie willen weten wie ik nog meer volg, kijk dan op het Instagram account van fashionisaparty.com.

instagram-accounts-om-te-volgen-VeraCamilla-Instagram

@veracamilla is het Instagram account van een van de bekendste beauty bloggers van Nederland: Vera Camilla. Vera is een vriendin van mij en samen hebben wij het blog VERSUS A opgericht.

instagram-accounts-om-te-volgen-instagram-namen-instagram-fotos-Instagram-garypeppergirl

Meer dan 1 miljoen mensen volgen het Instagram account @garypeppergirl van de Australische Nicole Warne.

Instagram-makeupbyanDe Nederlandse An Knook maakt de meest mooie looks die te bewonderen zijn op @makeupbyan.

Instagram-exempelthebunny-instagram-namen-instagram-fotosZoals jullie wel weten ben ik dol op konijnen en van de foto’s van het Zweedse konijntje Exempel op @exempelthebunny word ik altijd blij.

Instagram-amberfillerup

De prachtige vlechten van @amberfillerup inspireren mij regelmatig om mijn haar ook in te vlechten. Vanuit New York showt Amber Fillerup Clark haar haar en gezin op Instagram.

Op Instagram is nog veel meer te ontdeken dus Happy grammin’!

Over de auteur

Suzanne

Suzanne woont in Arnhem (maar mentaal in Amsterdam) en is full time blogger. In haar vrije tijd werkt ze eigenlijk het liefst, maar natuurlijk is er ook altijd aandacht voor haar konijnen en cavia's. Ze gaat naar bed en staat op met Instagram en is altijd wakker te maken voor een limited edition schoenen- of make-up collectie.