Een gezond bruin kleurtje staat prachtig maar als je weet dat 90% van de huidveroudering ontstaat door de zon, kijk je daar meteen anders naar. Deze gevolgen van zonnestralen merk je pas jaren nadat de zonschade is ontstaan. Je krijgt dan eerder rimpels, huidverslapping en pigmentvlekken. Iedere dag een zonnebescherming smeren dus, daar heb je later profijt van.

Zonnebrandcrème is een geneesmiddel

Zonnebrandcrèmes met zonnefilters die tegen uv-A en uv-B beschermen (en daarmee verbranding en veroudering van de huid voorkomen, worden inmiddels officieel zelfs als geneesmiddelen aangemerkt. Al hoef je voor deze crèmes  geen recept bij de dokter te halen.

Het hele jaar door smeren

Uv-A-straling, die huidveroudering veroorzaakt, bereikt ons het gehele jaar door. Ook op bewolkte dagen en zelfs door glazen ramen heen. Elke dag smeren dus. Voor dagelijks gebruik is een SPF 15 of SPF 30 prima. Een hogere factor geeft nauwelijks extra bescherming. En meestal smeren ze minder fijn uit. Sowieso geeft een zonnebrandcrème nooit 100% bescherming tegen de zon. (ook een sunblock niet) Een SPF 15 beschermt je huid voor ongeveer 93% en een SPF 30 voor ongeveer 97%.

Smeer veel en vaak

Breng in ieder geval genoeg zonnebrandcrème aan. ’s Morgen echt een flinke klodder en smeer je, als je buiten bent of op het terras achter het glas zit, om de twee uur opnieuw in. En vergeet ook nooit om de bovenkant van je handen mee te nemen. Zodat die niet over een tijd alsnog verraden wat je echte leeftijd is.

Over de auteur

Stessa.nl

Stessa.nl is jouw online inspiratie magazine. Weet jij een mooi verhaal voor ons? Mail het naar info@stessa.nl